• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siyonist işgalciler Filistinlilerin suyunu kesti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs'ün batısında yaşayan Filistinlilerin suyunu kesen terör rejimi İsrail, Ürdün Nehri'nden gelen içme suyunu Yahudi yerleşim birimlerine veriyor.

Yahudilerin su sorunu yaşamaması için içme suyunu kesen işgal rejimi, Filistin topraklarında icra ettiği zulümlere bir yenisini daha ekledi.

El Alem kanalının Ramallah temsilcisi Semah el Kehle, yaşanan sorunla ilgili yaptığı haberde bölge halkının uzun süredir su sıkıntısı yaşadığını belirterek "Ayda sadece bir veya iki kez Ramallah'da bulunan halka su verildiğini." söyledi.

Bölge halkının günlük su ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını kaydeden Semah el Kehle, su yokluğu ile mücadele etmeye çalışan binlerce Filistinlinin su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için suyu çok pahalı bir ücret karşılığında satın almak zorunda kaldıklarını, ama yine de günlük su ihtiyaçlarını gideremediklerini aktardı.

Bölgede ortaya çıkan su krizinin ilk olarak Siyonist rejimin 1967 tarihinde Kudüs'ü işgaline dayandığını hatırlatan Semah el Kehle, bugün yaşanan su sorunun Siyonistlerin Ramallah ve el Bire kentleri için suyu kesme kararı ile yaşandığını belirtti.

Ramallah kentinin Su İşleri Müdürü Besam Sevalhe ise Siyonist rejimin bölge halkının suyunu kesme kararına ilişkin yaptığı açıklamada, "Su sorunu işgalci Siyonist rejim ile Filistin halkının yaşadığı en önemli sıkıntılardan bir tanesidir. İşgalci rejim sadece silah ve bombalar ile Filistin halkı ile savaşmamakta. Filistin halkından en insani hak olan bir zerre suyu dahi engelleyerek Filistinliler üzerinde baskı kurmaya çalışmaktadır." dedi. (Hamza Adiyaman - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir