• DOLAR 32.449
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2442.924
  • ...
Batman`da Madde Bağımlılığıyla Mücadele Paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Kent Konseyi`nin düzenlediği Madde Bağımlılığıyla Mücadele Paneli Belediye Konferans Salonunda yapıldı. Saat 13.30`da başlayan panel iki oturum halinde düzenlendi. Panele Batman Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, panelistler ve kent konseyi üyeleri katıldı.
 
İlk oturumun oturum başkanlığını Batman Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu yaptı. Soner Karataşoğlu konuşmasında, "Batman`da madde bağımlılığıyla ilgili bir sorunumuz yoktur. Olan kadarıyla mücadele edebilecek bir durumdayız. Dünyada 215 milyon madde bağımlısı var. Türkiye`de de 250 bin bağımlı vardır" dedi.

 

Panelist olarak katılan İstanbul Bağımlılık ve Tedavi Merkezi`nden (BATEM) Doç. Dr. Defne Tamar Gürol ise, "Gençler Arasında Madde Kullanımı ve Sonuçları Üzerine Bir Değerlendirme" sunumda bulundu. Defne Tamer Gürol Gençler arasında madde kullanımı ve sonuçları ile ilgili hazırladığı sunumu aktararak, katılımcıları bilgilendirdi.Panelistlerden Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Psikolog Onur Börtüçene Madde Bağımlılığıyla Mücadele Koordinasyon Kurulu Sekreteryası Deneyimleri ile ilgili sunum yaptı.

Onur Böğürtçene hazırladığı sunumda kurdukları koordinasyon merkezinin çalışmalarını anlatarak katılımcıları faaliyetleri hakkında bilgilendirdi. 2 koordinasyon kurul toplantısı ve 5 yürütme kurul toplantısı yaptıklarını belirtti. Böğürtçene, her kurumdan bireyler projesi geliştirilmesine yönelik bir çalışma yürüttüklerini, bu çalışmada bağımlılıkla mücadele ve bağımlılıkla mücadelenin nasıl yapılacağına dair kurul gönüllülerini bilgilendirme şeklinde olduğunu söyledi. Böğürtçene DİMAB-MER (Diyarbakır madde Bağımlılığıyla mücadele-Merkezi) kurduklarını belirterek madde Bağımlılığıyla mücadele Merkezilerinin Türkiye`de sadece 3 tane olduğunu ifade etti.

Paneli yöneten Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu sözü Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk`e bıraktı. M. Şafi Özperk "Batman`da Madde Bağımlılığı Rapor Sunumu" yaptı.

Özperk, "Batman`da şunu görmekteyiz. Sanırım hepinizin tanık olduğunuz durumlardır bunlar. Birincisi okul çevresindeki metruk mekanlarda ve dar sokaklarda okuldan mezun olan, okulu bırakan terk eden veya devam eden gençlerin madde kullanımı hızla artıyor. Her an her yerde okulda, caddede, parkta, okul kenarında but tür bir durumla Batmanlı vatandaş karşılaşa biliyor" ifadelerini kullanarak katılımcıları bilgilendirdi.

Panelistlerin konuşmalarından sonra katılımcıların soru cevaplardan sonra panele ara verildi. Verilen aradan sonra panel 2. oturumla devam etti.

Masum Günaydın - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir