• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
Girişimcilere sertifikaları verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Küçük ve Orta ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Şahinbey Belediyesi arasında Ocak ayında imzalanan protokolle kendi işini kurmak isteyenlere yönelik açılan kursu başarıyla tamamlayan 146 kursiyer, sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Şahinbey Belediyesi Nikâh Salonunda düzenlenen törene, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, KOSGEB Müdür Vekili Cuma Delioğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile kamu kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı.

KOSGEB ve Şahinbey Belediyesi arasında müşterek yapılan projeyle eğitim alan kursiyerlere 4 gün süren 32 saatlik bir eğitim verildi. Kursiyerler tamamladıkları kurs sonrasında, aldıkları sertifika ile birlikte KOSGEB'e başvurarak, 50 bin TL hibe ve 100 bin TL geri ödemeli kredi almaya hak kazanacak.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, girişimcilik kurslarını ve girişimcileri önemsediklerini belirtti.

Koçer, "Uzun yıllar Sanayi Odası Başkanlığı yaptığım için, Türkiye'de girişimciliğin ne anlama geldiğini ve bu şehrin de ne kadar girişimci olduğunu çok yakından biliyorum. Bu anlamda düzenlenen kurslarla girişimci sayısının artmasında fayda var. Girişimcinin olmadığı yerde ot dahi bitmiyor. Türkiye'nin her şehrinde girişimcilik ruhuna pek fazla rastlayamıyoruz. Girişimcilik ruhu şehrin karakteristik özelliğidir. 81 il içerisinde ilk sırada bulunan bir iliz. Türkiye'de en fazla girişimcilik kursunun Gaziantep'te açılması ise beni hiç şaşırtmadı ve yanıltmadı. Bu şehir girişimcilik anlamında önemli başarılara imza atmış bir şehirdir." dedi.

KOSGEB Müdür Vekili Cuma Delioğlu da, Gaziantep'in girişimcilik kursu adına önemli adımlar attığına dikkat çekerek, "Girişimcileri önemsiyoruz. Çünkü sadece bizde değil dünyanın her yerinde ekonomi açıcısından yeni istihdam alanı anlamına gelmektedir. Biz, KOSGEB olarak özellikle de Gaziantep'te en fazla girişimcilik eğitimi düzenleyen merkezlerden biri haline geldik. Dileğimiz bundan sonra da katma değeri yüksek sürdürülebilir ve kapanmayacak işletmelerin kurulması için nicelik olarak yakaladığımız bu başarıyı niteliğe de dönüştürebilmektir." ifadelerini kullandı.

Gazianteplilerin girişimci bir ruha sahip olduğunu dile getiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, "Bugüne kadar 856 kişiyi kapsayan bir girişimcilik kursu düzenledik. Son düzenlediğimiz kurs sonrasında ise 146 kişi daha girişimcilik sertifikasını alacak. Gaziantep'in ruhunda girişimcilik var. Gaziantepliler doğuştan girişimci. Bizler ortaklığı çok seven bir şehir değiliz. İnşallah herkes gönlündeki ve arzu ettiği yapmak istediği işi yapar. Girişimci olmak demek vermek demektir. Veren el alan elden üstündür. İşçi mi olacağız, işveren mi olacağız? Bunun kararını veriyorsunuz." şeklinde konuştu.

İstihdamı arttırma kapsamında 2017 yılının başında KOSGEB ile yapılan anlaşma ile 300 kişinin daha faydalanacağı uygulamalı girişimcilik eğitimi çalışmaları devam ediyor. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir