• DOLAR 32.479
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2441.976
  • ...
Sahabeden uygulamalı tevbe
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsmi kaynaklarda geçmeyen fakat tevbesi örnek olan bir başka sahabe… bir an için nefs-i emmaresine boyun eğerek onun her istediğini yapan daha sonra da bu günahın ateşi ile imanının kendini mahvettiği, bağışlanmak için çırpınan bir başka örnek, bir başka yıldız…

Sahabeden birisi gelip dedi ki;

-Ey Allah`ın Resulü! Ben şehrin öteki ucunda bir kadını tedavi ettim. Sonra nefsimi tutamayıp ona her şeyi yaptım. Şu kadarı hariç ki ona cinsi temasta bulunmadım. Şimdi benim hakkımda ne hüküm verirsen razıyım.

Rasulullah (sav) hiçbir şey söylemedi. Hz. Ömer ona dedi ki;

-Allah u Teâlâ seni örtmüştü. Keşke sende günahını örtseydin (gizleseydin)

Sonra adam çıktı gitti. Bir süre sonra Rasulullah dedi ki;

-Onu bana getirin.

Bir adam gitti ve onu geri getirdi. Ona şu ayeti kerime okundu;

‘Gündüzün iki ucunda ve gecenin de ilk saatlerinde namaz kıl. Çünkü iyilikler kötülükleri (günahları) giderir. Bu öğüt almak isteyenlere de bir hatırlatmadır.`                                      (Hud/114)

Meclistekilerden biri dedi ki;

-Ey Allah`ın Resulü, bu ayet bu adama mı mahsustur?

Rasulullah (sav) dedi ki;

-Hayır. Bilakis ümmetimin hepsi için geçerli olan bir ayettir.

Ey insanlara rahmet ve merhamet için gönderilmiş olan Resul! Belki bu asırda yanımızda değilsin, onların sorduğu gibi biz de sana soralım. Belki senden çok sonra gelen bir asırda yaşıyoruz ama her asrın sahibi olan Allah bugüne kadar kendi kitabını ve senin sünnetini koruduğu gibi kıyamete kadar da koruyacaktır. Bu iki yol gösterici varken biz de başka yere gitmeyeceğiz, bocalamayacağız. Hayatımız boyunca başımızdan geçecek her olayı bıraktığın formülde yerine koyarsak doğru bir neticeye en kısa yoldan ulaşacağımıza eminiz. Yeter ki Rabbim bizleri bu yoldan/ formülden ayırmasın.

DİLEK ÇELENK

Bu haberler de ilginizi çekebilir