• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Klima satışları arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı klima ve diğer soğutucu ürünlerin satışlarında artış yaşandığını belirten esnaf, aşırı sıcaklıkların etkisini iyice arttırdığı son günlerde sıcak havalardan bunalanların bu ürünlere yöneldiğini belirtti.

Temmuz ayında mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar, klima ve vantilatör satışlarını artırdı. Klima ve vantilatör satışı yapan iş yerleri, artan talepleri karşılamada yetersiz kaldıklarını belirterek, yoğun mesai harcadıklarını söylediler.

Klima satışlarının şu anda oldukça revaçta olduğunu belirten klima satıcısı Kemal Soyak, servislerin yoğun bir şekilde klima kurulumu yaptıklarını söyledi.

Klima satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre önemli bir derecede arttığını, klimaların montajı için gün vermek zorunda kaldıklarını belirten Soyak, "Şu an Gaziantep aşırıcı derece sıcak olmaya başladı. O yüzden klima satışlarımız geçen yıla göre yüzde 3 arttı. 2-3 gündür müşterilerimizin klima kurulumunu yetiştiremiyoruz. Şu anda bayağı bir yoğunuz." dedi.

Gaziantep'te ilk defa hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığını dile getiren Soyak, şunları söyledi: "Son zamanlarda hemen hemen yüzde 50 klima satışlarımız arttı. Uzun zamandan sonra Antep ilk defa bu kadar sıcak oldu. Hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıktı. O yüzden de klima satışları şu an rağbet görüyor. Bu yıl ofislerden çok daha çok evlere klima satıyoruz. Genelde biz klimaları ofislere satıyorduk. Fakat bu yıl müşteriler evlerin daha çok sıcak olduğunu söylüyorlar. Satışlar daha çok evlere oluyor."

Klima fiyatlarıyla ilgili bilgi veren Soyak, "Bildiğiniz gibi Ramazan ayından yeni çıktık. Klima satışlarımız da yeni yeni başladı. ÖTV indiriminin satışlarımıza muhakkak ki büyük bir katkısı oldu. ÖTV indiriminden önceki klima fiyatlarıyla şimdiki fiyatlar arasında yaklaşık 300-400 TL fark var. Ortalama klima fiyatlarımız 2 bin ile 5 bin TL arasında. Günde en az 10 tane klima satışı yapıyoruz. Servislerimiz çok yoğun." şeklinde konuştu.

Gaziantep'te sıcak havanın yükselmesiyle birlikte klima satışlarında artış yaşadıklarını belirten klima yetkili satıcısı Yavuz Bostancıeri, son haftalarda artan hava sıcaklıklarının satışları artırdığını ve halkın vantilatör yerine daha çok klimaları tercih ettiğini söyledi.

Kentteki 9 ayrı mağazalarında günlük ortalama 80 adet klima satışı yaptıklarını ifade eden Bostancıeri, vatandaşların klimayı tercih ettiğini ve enerji tasarrufu sağlayan klimaların rağbet gördüğünü dile getirdi.

Bostancıeri, "Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte klima satışlarında bayağı bir yoğunluk yaşıyoruz. Ramazan ayından sonra hava sıcakları arttı. Servislerimiz de yoğun bir şekilde gece gündüz kurulum yapıyorlar. Klimalara şu anda bayağı bir talep var. Ramazan Bayramı'nın ardından bu yoğunluk başladı. Malum, geceleri bile hava sıcaklığı 30-35 dereceyi buluyor." ifadelerini kullandı.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla klima satışlarında olduğu gibi sulu vantilatörlerde de yoğunluk yaşandığını belirten Bostancıeri, "Her ikisinde de bir yoğunluk var ama durumu olan klimalara yöneliyor. Durumu olmayanlar da ister istemez vantilatör ve sulu soğutuculara yöneliyor. Geçen yıl Ramazan ayını bayağı bir sıcak geçirmiştik. Yine satışlarda bayağı bir yoğunluk vardı. Bu sene havalar biraz geç ısındı. Bu yıl henüz geçen yılki yoğunluk başlamadı ama son bir haftadır satışlar arttı. Günlük olarak 70-80'e yakın klima satıyoruz." dedi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir