• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
İttihad`ul Ulema medrese eğitim programı toplantısını yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Diyarbakır'da bulunan İttihad'ul Ulema, bu yıl yapılacak olan medrese eğitim programının toplantısını yaptı.

Elazığ Yolu üzerinde bulunan İttihad'ul Ulema Genel Merkezinde düzenlenen toplantıya İttihad'ul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, başkan yardımcıları ve üyeleri katıldı.

Toplantıda, bu yıl medrese öğrencilerine yönelik verilecek eğitimin programı çıkarıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İttihad'ul Ulema Genel Sekreteri Muhammed Özer, önlerindeki eğitim yılının planlamasını hazırladıklarını belirtti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde medrese kültürünün yaygın olduğunu ifade eden Özer, "Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber medreselerde her sene yeni bir döneme başlıyoruz. Medresemizden eğitim almak isteyenler için kayıt başvuruları başlamıştır. Kayıt başvurularımız Kurban Bayramı'na kadar devam ediyor. Kayıt başvurularının ardından 15-20 kişilik sınıflar oluşturarak, öğrencileri eğitimden geçiriyoruz. Biz, İttihad'ul Ulema yönetici ve üyeleri ile bir yıllık eğitim programını çıkarmak için bir araya geldik. Önümüzdeki bir yıllık eğitim planlamamızı yaptık. Biz bu yılımızı bugünden hesaplayarak hedeflerimize ulaşacağız." dedi.

Medreselerin öneminden bahseden Özer, sözlerini şöyle tamamladı: "Halkımız çocuklarını hiçbir karşılık beklemeden medreselere gönderiyor. Halkımız çocuklarını İslami ilim alsın, topluma hem maddi hem de manevi faydası dokunsun diye medreseye gönderiyor. Halkımızdan çocuklarını medreselere göndermelerini ve bu imkânlardan istifade etmelerini istiyoruz. Biz İttihad'ul Ulema olarak medrese eğitimi için hazırlığımızı yaptık. İnşallah pazartesi günü bu eğitimler için kayıt başvuruları almaya başlayacağız." (M. Hüseyin Temel - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir