• DOLAR 32.479
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2441.976
  • ...
Çocuklarını okutabilmek için meslek öğrendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te 4 çocuk annesi Fadime Canan, üniversite okuyan kızı ile ortaokulda eğitim gören oğlunu okutabilmek için öğrendiği yemenicilik mesleği ile bir yandan çocuklarını okutmanın çabasını verirken, diğer yandan geçimini sağlamaya çalışıyor.

6 yıl önce eşinden ayrılan ve 4 çocuğuna bakmak zorunda kalan Canan, biri üniversitede diğeri de ortaokulda eğitim gören çocuklarını okutabilmek için 6 yıldır tek başına çalışarak, çocuklarına hem annelik hem babalık yapıyor.

Evinden her sabah erkenden çıkan Canan, Kale Altı civarında bulunan dükkânına gelerek "Bismillah" diyerek çalışmaya başlıyor. Eline aldığı iğne ve iplikle büyük bir titizlikle günlük 20-30 tane yemeni diken Canan, tek arzusunun çocuklarını okutabilmek olduğunu söyledi.

Çocuklarını okutabilmek için yemenicilik mesleğini öğrendiğini belirten Canan, "Şu anda geçimimi bu meslekle sağlıyorum. Satışlar güzeldir, yurt içi ve dışından yoğun bir talep var. Şu anda yemeni moda oldu. Sağlığını düşünen herkes yemeni ayakkabıyı tercih ediyor. Çünkü yemeni ayakları terletmiyor, koku yapmıyor. İçi ve dışı orijinal deri olduğu için şu anda herkes yemeniyi tercih ediyor." dedi.

Geçimini sağlayabilmek için çalışmak zorunda olduğunu dile getiren Canan, şunları söyledi: "Allah'a çok şükür, geçimimi sağlıyorum. Bir yıldan beridir bu mesleği yapıyorum. Daha önceden eşim ayakkabıcıydı. Oğlumda baba mesleği olduğu için ben de başladım. Önce erkek işiydi ama şu anda tüm işi bayanlar da yapıyor. Ben de yemenicilik yapıyorum ve geçimimi de bu meslek ile sağlıyorum. 4 çocuğum var. Hepsine ben bakıyorum. Çocuklarımı okutuyorum. Geçimimi sağlamak için çalışmak zorundayım. 2 çocuk okutuyorum, biri İstanbul'da, diğeri burada 7'nci sınıfta okuyor. Onlara bakmak zorundayım."

"Çocuklarımın okumasını istiyorum"

Çocuklarına bakmak ve onları kimseye muhtaç etmemek istediğini ifade eden Canan, asıl mesleğinin terzilik olduğunu söyleyerek, "Terzilikten yemeniciliğe terfi ettim. Şu anda da yemenicilik mesleğimi severek yapıyorum. Günde 20-30 tane yemeni dikebiliyorum. Çalışmak güzeldir. Herkesin çalışmasını da tavsiye ederim. Çocuklarıma bakmak ve onları hiç kimseye muhtaç etmemek için çalışıyorum. Biz okuyamadık. Çocuklarımın okumasını istiyorum. Bir meslekleri olsun istiyorum." şeklinde konuştu.

Tatil dönemlerinde çocuklarının da kendisine yardımcı olduklarını sözlerine ekleyen Canan, "Çocuklarım da çalışmamı doğal karşılıyorlar. Çünkü onlara bakmak zorundayım. Onlar da bana yardımcı oluyorlar, bana destek veriyorlar. Bundan dolayı da mesleğimi çok seviyorum, severek yapıyorum. Ben burada 6 yıldan beri çalışıyorum. İşimi severek yapıyorum. Kişi işini sevmezse zaten yaptığı işten zevk almaz. İşinizi severek yapacaksınız ki yaptığınız işin tadını alabilesiniz." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir