• DOLAR 32.489
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2441.591
  • ...
Cuma namazına elektrik engeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesinin bir bölümünde Cuma namazı saatinde elektrik kesintisi yaşandı. Yaklaşık 3 yıl önce ibadete açılan Yenişehir Sadık Yay Camisi'ne Cuma namazı kılmak için giden vatandaşlar, elektrik kesintisinden olumsuz yönde etkilendi.

Elektrik kesintisi nedeniyle caminin üst bölümünde okunan hutbenin zemin katta duyulmaması üzerine cemaatin büyük bir bölümü cuma namazı kılamadan camiden ayrılmak zorunda kaldı.

Ses sisteminin elektrik kesintisinden dolayı çalışmadığını, bu yüzden ne hutbeyi ne de namaz tekbir seslerini duyduklarını belirten vatandaşlardan Mehmet Güzel, şunları söyledi:

"Cuma namazı kılmak için işimizi gücümüzü bırakıp, cuma saatinde Allah'ın emrini yerine getirmek için camiye geldik. Ama caminin alt bölümünde hiç bir şekilde imam sesi duyulmadı. Ne hutbe sesini duyan oldu, ne de namaz kıldırmak üzere gelen kimse oldu. Eskiden elektrik mi vardı? Allah'tan elektrik ile namaz kılmıyoruz. Yani elektrik olmadığında hutbe okunmayacak, namaz kılınmayacak mı? Çok üzüldüm. Oysa bütün camilerde yedek imam ve yedek müezzin olduğunu biliyoruz. Böyle güzel bir cami yapılmış, yapanlardan Allah razı olsun ama bu camide böylesi aksi durumlar için güç kaynağı ya da jeneratörün de bulundurulması gerekiyor. Cuma namazı vaktinde ve bu sıcakta elektrik kesintisine de bir anlam veremedik." (M. Salih Keskin - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir