• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Trabzon heyeti Mardin'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bürokrat, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaş ve öğrencilerden oluşan 150 kişilik Mardin heyetinin geçtiğimiz günlerde Trabzon'a 4 günlük ziyaret gerçekleştirmesinin ardından Trabzon'dan da karşılık geldi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Trabzon-Mardin Kardeşlik Köprüsü Projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi'nin de aralarından bulunduğu Trabzon heyeti, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e geldi. Heyet, Mardin Havalimanı'nda Trabzonsporlu taraftarlar davul-zurna ve halk oyunları gösterisi ile karşıladılar.

Mardin Trabzonspor Taraftarlar Derneği ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı İbrahim Aydın, hava limanında yaptığı açıklamada "Trabzonspor'u kadim şehir Mardin'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bize güç verdiler, moral sağladılar. Mardin-Trabzon kardeşliğimiz artık daha güzel bir boyut kazandı." dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta ise burada yaptığı açıklamada "Mardin'deki taraftarlarımıza ve Mardin halkına Trabzon'dan kucak dolusu selam getirdik. Bölgenin huzuru ve kardeşliğine Trabzonspor olarak her türlü katkıyı sağlayacağız." diye konuştu.

Trabzon heyeti ziyaretler kapsamında Kızıltepe'de Ortadoğu'nun en büyük hububat merkezini ziyaret ederek burada bilgi aldılar.

Heyet, daha sonra Derik ilçesine geçerek Kaymakam Hakan Kafkas'ı makamında ziyaret etti. Görüşmenin ardından heyetin 10 Kasım 2016'da katledilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün saldırıya uğradığı binayı gezmesi bekleniyor.

Şehrin tarihi ve kültürel yerlerini gezen heyet, son olarak Mardin Valisi Mustafa Yaman'ı da makamında ziyaret edecek. (M. Salih Keskin - İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir