• DOLAR 32.501
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2422.894
  • ...
Avustralya kardinaline tecavüz suçlaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçmişinde işlediği ileri sürülen çok sayıda taciz ve en az bir tecavüz eylemleri ile ilgili hakkında suçlamalar bulunan Kardinal Perşembe günü gözaltına alındı.

18 Temmuz`da Melbourne mahkemesine çıkacak olan Pell`e ilişkin iddialar hakkında konuşan Victoria Eyaleti Polis Departmanı yetkilisi Komiseri Yardımcısı Shane Patton şunları söyledi:

"ADALETİN YERİNİ BULMASI SAĞLANACAKTIR"
“Medyada yer alan haber ve spekülasyonlara ilişkin olarak belirtmek isterim ki; sanık Kardinal Pell de herkes gibi suçluluğu ispat edilene kadar masumdur ve adil şekilde yargılanma hakkı vardır. İddialara konu olan tüm taraflar bu süreçte en doğal haklarını kullanacak ve adaletin yerini bulması sağlanacaktır.”

2014`ten bu yana Vatikan`ın maliye ve hazinesini yöneten Pell 2013-2017 ‘Cinsel Tacize Karşı Kurumsal Tepki Yüksek Komisyonu`nda tanık olarak yer alıyordu.

2013`te de Viktorya Eylaet Parlamentosu`nun ‘Dini ve diğer organiasyonlar tarafından gerçekleştirilen çocuk tacizi ile mücadele komisyonu`nda tanıklık eden Pell`in verdiği ifadeler o dönem sert eleştirilere maruz kalmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir