• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Battı-Çıktı Projesi`nde ilk kazma vuruluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü, Cemiyetin yönetim kurulu üyeleri de olan DHA Temsilcisi Nezir Güneş, AA Temsilcisi Halil İbrahim Sincar, İLKHA Temsilcisi M. Salih Keskin ile Mardin Arena Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Güngörmüş ile Arena Gazetesi Muhabiri Mihdi Aydoğan, AK Parti İl Teşkilatına bayram ziyaretinde bulundu.

İl Başkanı Mehmet Ali Dündar tarafından karşılanan gazeteciler, teşkilat mensuplarıyla yaşanan bayramlaşmanın ardından Mardin'de yapılan hizmetlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Mardin'de son dönemlerde önemli alt ve üst yapı çalışmaların yaşandığına dikkat çeken Dündar, Mardin merkez Artuklu ilçesinde ulaşım sorununu önemli ölçüde çözecek olan battı-çıktı çalışmalarına 3 Temmuz'da vurulacak ilk kazmayla start alacağını söyledi.

Mardin'in kültür ve inanç turizminin tarım ve üretimle adı sıkça anılmaya başlanan kadim bir şehir olduğunu söyleyen Dündar, "Mardin'in daha huzurlu ve daha güvenli yarınlarda daha güçlü bir ekonomi ve üretim altyapısına sahip olabilmesi için teşkilat olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kadim şehre günlük değil; kalıcı projelere katkıda bulunmak bizim için gururların en büyüğü olacaktır." dedi.

İlk battı-çıktı 6 ayda tamamlanacak

Mardin merkez Artuklu ilçesinde ulaşım konusunda önemli sıkıntıların olduğunu bu konuda üretilen projeler üzerindeki hazırlık aşamasının geride kaldığını belirten Dündar, "Mardin merkezde ulaşım alanında sıkıntılar yaşanabilir. Bu sıkıntının çözümü konusunda gerek ilgili kurumlarımız,  gerek belediyemiz, gerekse de valiliğimiz tarafından yapılan çalışmayla şehrin ulaşımını rahatlatacak 4 ayrı 'battı - çıktı' planlandı. Planlanan projelerle ilgili ilk kazma önümüzdeki günlerde 3 Temmuz tarihi itibarıyla vurulmuş ve çalışmalara başlanmış olacak. İlk olarak Kızıltepe kavşağındaki battı- çıktıya başlanacak ve bu çalışmanın yüklenici firma tarafından 6 ayda tamamlanması planlanıyor. Vatandaşlarımız çalışma yapılırken özellikle de ulaşım alanında mutlaka sıkıntılar yaşayacaktır ancak çalışmalar bittiğinde şehir içindeki araç ve yaya ulaşımında çok önemli bir rahatlamanın tadını ve huzurunu hep birlikte yaşamış olacağız." ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin - İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir