• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kuzey Afrika sıcakları geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından "Kuzey Afrika Üzerinden Yeni Bir Sıcak Hava Dalgası Bekleniyor!" başlıklı açıklama yayımlandı.

Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında ve zaman zaman normallerin altında seyreden hava sıcaklıklarının, Ramazan'ın son günlerinde artmaya başladığının belirtildiği açıklamada, hava sıcaklığının bayramda ise artmaya devam ederek, mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyrettiği ve sıcak havanın halen etkili olmaya devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, "Yapılan son analiz ve tahminlere göre, 30 Haziran Cuma gününden itibaren yurdumuzun mevcut sıcak havaya ilaveten Kuzey Afrika üzerinden gelecek olan yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Bu sıcak hava dalgası ile birlikte halen normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ülkemizin genelinde hissedilir derecede artacağı ve mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde gerçekleşeceği ve bazı il ve ilçelerimizde uzun yıllar en yüksek sıcaklık değerlerine ulaşılabileceği beklenmektedir." denildi.

Bu hafta sonu bazı il merkezlerinde gerçekleşmesi beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara, Bursa ve Malatya'da 40, İstanbul'da 37, İzmir ve Adana'da 41, Samsun, Trabzon ve Erzurum'da 32, Balıkesir, Edirne ve Antalya'da 42, Diyarbakır'da 43, Manisa'da 44, Şanlıurfa ve Aydın'da 45 derece olması bekleniyor.

Gelecek hafta sıcaklıklar azalacak

Sıcak hava dalgasının, gelecek hafta başında pazartesi günü batı bölgelerinde, salı günü iç ve çarşamba günü ise doğu bölgelerinde etkisini kaybedeceği ve hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.

Güneş ışınlarına karşı dikkatli olunmalı!

Aşırı yüksek sıcaklıkların meydana getireceği olumsuzluklara karşı başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere vatandaşların güneş ışınlarının dik geldiği 10-16 saatleri arası güneş ışınlarına direk maruz kalmamaları hususunda dikkatli olmaları ve sıcaktan korunmak için gerekli önlemleri almalarının büyük önem taşıdığı ifade edildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir