Taşköprü sarımsağının yanına mantarı ve salebi de eklendi
Kastamonu`nun Taşköprü ilçesine bağlı köylerde yağmurun ardından dağlık ve ormanlık bölgelere çıkan köylüler, mantar ve salep toplayarak geçimlerini sağlıyorlar.
KASTAMONU - Pirinç, buğday, elma, şekerpancarı gibi ürünleriyle de öne çıkan Kastamonu'da, pek görülmese de mantar ve salep, kırsal bölgelerde toplanıp hem şehirde hem şehir dışında pazarlanıyor. Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı köylerde yağmurun ardından dağlık ve ormanlık bölgelere çıkan köylüler, mantar ve salep topluyor. Kimisi hobi kimisi de ticari olarak bu işi yapıyor. Kanlıca, Saçak, Hubelek, Akmantar ve Geyik mantarı gibi farklı çeşitlerin yetiştiği bölgede mantar toplayan 65 yaşındaki İbrahim Tekin, şunları söyledi: "Rabbimizin bizlere büyük bir lütfu olan mantar ve salep, dağlarımızda doğal olarak yetişiyor. Hiç bir müdahalede bulunmuyoruz. Tamamen yağmur yağışının ardından, genelde çam ağaçlarının altında yetişen Rabbimizin bizlere bahşetmiş olduğu bir nimet. Genelde Kanlıca, Saçak, Hubelek, Akmantar, Geyik mantarı gibi mantarlar köyümüzde yetişmekte ve biz bunları toplayarak çeşitli yiyeceklerde kullanıyoruz. Aynı zamanda geçim kaynağı olarak da piyasada sürülüyor. Mantar gibi Salep de köyümüzün dağlarında kendiliğinde yetişiyor." dedi. (Hamza Adiyaman - İLKHA)