• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
"Buğdayda verimde yüzde 10 artış bekleniyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Hasat Günü" etkinliğine katıldı.

Çınar ilçesinde bağlı Kazıktepe köyünde düzenlenen etkinlikte Vali Aksoy'a, Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, Ziraat Odaları temsilcileri eşlik etti.

Tarlada bulunan biçerdövere binen Vali Aksoy, ardından hasadı kontrol etti. Etkinliğin ardından gazetecilere açıklama yapan Aksoy, Diyarbakır'ın bir tarım şehri olduğunu ve hasat döneminin başladığını belirtti.

Bu sene buğdayda veriminde yüzde 10 artış beklediklerini ifade eden Aksoy, anız yangınlarına karşı çiftçiye uyarılarda bulundu.

Diyarbakır'ın tarım şehri olduğunu dile getiren Aksoy, "Diyarbakır Türkiye'de üretilen buğdayın yaklaşık yüzde 5, 6'sını ortaya koymaktadır. Önceki yıllara göre bu yıl yüzde 10 daha bir ürün artışı beklenmektedir. Diyarbakır'daki buğday üretiminin bir milyon 300 bin ton civarında olması tahmin edilmektedir. Temennimiz üreticilerimizin bu anlamda ürettikleri ürünlerin karşılığını tam olarak alabilmeleridir." dedi.

Üzerinde durdukları konulardan birinin de anız yangınları olduğunu söyleyen Aksoy, "Tüm üreticilerimizden anızları yakmamaları konusunda istirhamda bulunuyoruz. Özellikle zarar oluşmaması adına, bir sonraki yılın üretiminin olumsuz etkilenmemesi adına anız yakılmaması hususu büyük önem taşımaktadır. İlçe müdürlüklerimiz, güvenlik birimlerimiz bu konuda büyük bir hassasiyet içerisinde çalışmaktadır. En büyük hassasiyeti üreticilerimiz göstermelidir. Anızların yakılması konusunda hep birlikte ortak bir çalışmayla bunu sonlandırma adına bu yıl Diyarbakır'da özel bir çalışma gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Özellikle üreticilerimizin daha duyarlı hale gelebilmesi için çeşitli broşürler, duyurular, çalışmalar gerçekleştirildi. Hassasiyet gösteren bütün üreticilerimize ben teşekkür ediyorum. Bu sezonun bol kazançlı, bol bereketli bir sezon olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin Sur'da yürütülen çalışmalar hakkında sorduğu soruyu Aksoy şöyle cevapladı: "Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, TOKİ ve diğer kurum ve kuruluşlarımız büyük bir hassasiyet içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir. 2012 yılında kabul edilen Koruma Amaçlı İmar Planı neyi öngörüyorsa o imar planı çerçevesinde çalışmalar tamamlanmaktadır. Umuyorum ki en kısa zamanda başlatılan bu projeler sonuçlandırılır ve Sur önceki halinden çok daha iyi bir noktaya gelmiş olur." (M. Hüseyin Temel / M. Sıddık Bilge - İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir