• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
Diyarbakırlılar Kadir Gecesiyle ilgili duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bin aydan hayırlı olan, Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gece olarak kabul edilen Kadir Gecesini ihya edecek olan Müslümanlar,  bu güzel ayda hiçbir Müslümanın kanının dökülmemesi temennisinde bulundular.

Diyarbakırlılar, Kadir Gecesini tüm İslami âlemi için hayırlara vesile olmasını isteyerek, Siyonistlerin işgali altında bulunan Mescid-i Aksanın özgürlüğüne kavuşması temennisinde bulundular.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz verdiği Kadir Gecesi mesajında, Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin lakıyla idrak edilmesini, tüm İslam âlemine ve Müslümanlara hayırlara vesile olmasını diledi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu da "Kadir Gecesi Allah'ın bir lütfu ve keremidir.  Kadir Gecesi gibi büyük bir mükâfat kapısını İslam ümmetine bağış etmiştir. Rabbimizin vermiş olduğu nimetlere, hidayete karşılık ve bu geceleri arınma gecesi kıldığından dolayı hamd ve şükür ediyoruz." demecini verdi.

Kadir Gecesinde yapılan dua ve yakarışların hürmetine İslam coğrafyasında akan kanın ve gözyaşının dinmesini cenabı Allah'tan niyaz ettiğini söyleyen İLKHA Genel Müdürü Mahmut İrtem, şöyle demeç verdi:

"Yüce rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de 114 süreden bir süreyi Kadir Gecesine tahsis etmiştir. Allah bu sürede Kadir Gecesini hem övmekte hem de bir ömre bedel olduğunu bizlere müjdelemektedir.  Kadir Gecesinde yapılan dualar ve ibadetler Allah katında makbuldür. Bu mübarek gecede yapılan dua ve yakarışların hürmetine İslam coğrafyasında akan kanın ve gözyaşının dinmesini cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz."

İLKHA Bölge Temsilcisi Osman İçli ise "Kadir Gecemizi kutlar, bu mübarek günlerin Müslümanlar arasında birlik, beraberlik, barış ve huzura ve Siyonist İsrail'in işgalinde bulunan Mescid-i Aksanın özgürlüğüne vesile olmasını dilerim." demecine yer verdi.

Kadir Gecesinde Müslümanların düştüğü durum için bol bol dua edilmesi gerektiğini belirten Rehber TV Yönetici Ömer Çelik, "Ramazan ayın on bir ayın sultanıysa Kadir Gecesi de günlerinin sultanıdır.  Bizlerin ve şu içerisinde bulunduğumuz zaman diliminde Müslümanların esir olduğu ülkelerinin işgal edildiği her gün İslam coğrafyasında Müslümanların kanının aktığı birliğinin beraberliğinin bozulduğu bir zaman diliminde hem kendimiz için hem İslam âlemi için birlik ve vahdet için bol bol dua etmeliyiz.  Tüm İslam âleminim kadri gecesi mübarek olsun. " şeklinde konuştu.

Doğruhaber Güneydoğu ve Anadolu Bölge Temsilcisi Mehmet Baran, Kadir Gecesinde İslam âlemi, İslam ümmeti için dua etme temennisiyle Müslümanlara hayırlar getirmesini dilediğini söyledi.

Umut Kapısı Gıda Bankası Başkanı M. Sıddık Furkan," Bugün dünyanın dört bir yanında İslam coğrafyaları Müslümanların üzerine kâfir ve emperyalistlerin ateş olup Müslümanları birbirine bırakıp ve kırdırtmak için yapmış olduğu hile ve desiselerin bitmesi umuduyla kadir geceniz mübarek olsun." dedi.

Peygamber Sevdalılar Platformu Genel Başkanı Adnan Akgönül,  "Kadir Gecesini tebrik eder, bu gecenin günahlarımızın affına İslam ümmetin birliğine ve mazlumların kurtuluşuna ve bütün zülüm yapılarının sebep ve vesile olmasını cenabı Allah'tan niyaz ederim." ifadelerini kullandı

Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen, "Kadir Gecesine kıymet kazandıran Kur'an-ı Kerimdir. Kadir Gecesinde Kur'an-ı Kerim ile ilgili olan münasebetimizi gözden geçirmenin gayreti içinde olmalıyız. Bilelim ki Kadir Gecesini ihya etmek Kur'an-la olan diyaloğumuzu ihya etmekle mümkündür."

Diyarbakır Yenişehir Müftüsü Şevket Dilmaç ise" Kadir Gecesinin tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini, Müslümanlar arasında devam eden tartışmaların, kavgaların bir an önce bitmesine vesile olmasını Müslümanların yeniden kendi özüne dönmesine vesile olmasını rabbimin affının hepimize teşmil edecek şekilde her tarafa yayılmasını diliyorum. Kadir Gecesi tüm ümmete hayırlı olsun inşallah." şeklinde konuştu.

Avukat Şaban Dalgın ise şunları söyledi:

"Rabbimden bütün Müslümanların kadir gecesini önümüzdeki insanlık âlemi için gelecek açısından hayırlara vesile olmasını, Müslümanların tövbelerinin kabul edilmesini Allah telanın bu Müslümanlarının dağınık zillete düşmüş halini bu gece yapacağımız dua ile gidermesini talep ediyoruz."

Esnaf Mahfuz Felek,  "Kadir Gecesi 12 ay arsında bize fırsat olarak tanınan bir gündür. İnsanların Kadir Gecesinde bol bol namaz kılıp ibadet etmesi dua etmesi gerekir. Tüm İslam âleminin Kadir Gecesi mübarek olsun." dedi.

İslam toplumu için çok mühim bir gece olduğunu belirten Hebun Özkırtay," Bu gecede insanların biraz daha ibadetlerine önem vermeleri gerekir ibadetlerin üstünde durup sımsıkı sarılmaları gerekir. Kadir Gecesi tüm İslam âlemi için hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi.

Mustafa Aslanhan, " Bu geceyi iyi geçirmek lazım namazla duayla elimizden geliyorsa ufak tefek yardımlarla geçirirsek iyi olur. Kırkın olduklarımızla barışırsak iyi olur. Ondan sonra bu savaşların bu zulümlerin bitmesi dileğiyle tüm İslam âleminin kadir gecesi mübarek olsun." diye konuştu.

Suriye'de yaşanan iç çatışmalardan dolayı Türkiye gelen Samir Ahmet, Müslümanların Kur'an-ı sadece okuma değil de aynı zamanda onun ahlakıyla ahlaklanmaları ve ona göre amel etmeleri gerektiğini değindi.

Ahmet, "Kadir Gecesi 'de Kur'an'ımızı okuyacağız, âmâ aynı şekilde onu anlamaya da çalışacağız ki nasıl onunla ahlaklanabiliriz diye. "dedi.

Kadir Gecesi Müslümanlar için büyük bir fırsat olduğuna söyleyen Nurullah Balkaç Allah'ın onu bir güne sığdırmış olması ve o özel günde ibadet etmemin önemli olduğunu söyledi.

Müslümanlar için dua edilmesi gerektiğini belirten Balkaç, "Bizim için özel bir gündür. Dua etmemiz lazım ülkemizde karışlıklar var. Diğer ülkelerde savaşlar var. Müslümanlar sürekli öldürülüyor müdahale edemiyoruz bari dilimizle dua etmemiz gerekir bu kanı durdurması için. Müslümanlar her yerde zulme uğruyor eğer Allah'ın ipine sarılmıyor ve her yerde ölüyorlar ve bunun için dua etmemiz gerekiyor. " ifadelerini kullandı.

Irak'ın Erbil kentinden Diyarbakır'a tatil için gelen Cıwan Ali, "Kadir Gecesi mübarek bir gecedir. Bütün Müslümanlara mübarek olsun. O gece Kur'an-ı Kerimin indirilişinin tamamlandığı gecedir. Onun için o gece sabah kadar ibadetlerimizi yapacağız. Hem mübarek gündür ve gök kapısı açıktır o gece." şeklinde konuştu.

Müslümanların kanı dökülmemesini temenni eden Sinan Yılmaz'da şöyle konuştu:

"Ramazan her insana nasip olmaz, insan bedenine, ruhuna faydalıdır. Allah bize ve Müslümanlara nasip etti. Allah bizi ramazan ve Kadir Gecesinin harından mahrum etmesin. Ümmeti Muhammedî ve bütün İslam ülkelerini kazadan, beladan korusun. Bu dökülen kanı inşallah durur. Kanları dökülen Müslüman kardeşlerimizin inşallah artık kanı akmaz. Allah inşallah bütün Müslümanlara birlik ve beraberlik verir. Hepimiz kardeşiz, öyle bir fitne girmiş aramıza Allah bozsun, biz bozamıyoruz."

Ela Nur Kızılgül, "Kadir Gecesinde herkes dua etmeli ve Kur'an okumalıdır. Çünkü Kadir Gecesi çok önemli ve özel bir gündür. Kadir gecesinde herkesin camiye gidip namaz kılıp dua etmeleri gerekir. " diyerek konuştu.

Kadir Gecesinde bol bol Kur'an okunması gerektiğini söyleyen Hatice Haş, "Kadir Gecesi çok mübarek bir gecedir. Kur'an-ı Kerim indirildiği gecedir o yüzden herkesin kadir gecesini kutluyorum. İnsanlar o gece bol bol kuran okusunlar ibadet etsinler onlar için çok iyi olur." dedi. (Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik-İLKHA) 






































































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir