• DOLAR 32.456
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.063
  • ...
`Batıya Doğru Akan Nehir` Resim Sergisi Gaziantep`te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAM) tarafından, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi`nin katkılarıyla hazırlanan `Batıya Doğru Akan Nehir` medeniyet belgeseli resim sergisi Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda, Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi, İl Kültür Turizm Müdürü Salih Efiloğlu ve çok sayıda davetlinin katılımıyla açıldı.

Belgeselin çeşitli ülkelerde çekildiğini anımsatan Vali Yardımcısı Taşdöğen, "İçinde medeniyetleri barındıran belgesel tarihi ve birçok açıdan son derece önemlidir. Çekimlerin tamamlanması uzun bir zaman sürmüş. Ancak çekimlerin sonunda ortaya muhteşem eserler ortaya çıktı. Bundan dolayı emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum" dedi.

Medeniyet Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa, "Batıya Doğru Akan Nehir" belgeselinin medeniyet belgeseli olduğunu söyledi. Fotoğraf sergisinin medeniyetlerin başlangıcından bugüne kadar gelen serüvenini ele aldığını belirten Karlığa, bu çerçevede medeniyetlerin Doğuş şehri olarak Mezopotamya`yı, Fırat Havzası`ndan başlayıp M.Ö 12 bin yılından bugüne kadar gelen serüvenin anlatıldığını ifade etti.

"Batıya Doğru Akan Nehir" konulu sergi Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesinde 4 gün boyunca ziyarete açık tutulacak.

Ökkeş Korkmaz - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir