• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Şanlıurfa`da 190 dönüm tarla kül oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde elektrik tellerinin birbirine çarparak tutuşması sonucu 190 dünüm tarla ve 380 meyve ağacı kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, ilçenin Germen Mahallesi'nde bulunan Nevzat Özkan ve Mehmet Acet'e ait olan 190 dünüm buğday tarlası, tarladan geçen elektrik tellerinin gevşek olması nedeniyle rüzgârın etkisiyle seksonelden çıkan kıvılcımlar buğday tarlasına sıçradı. Buğday tarlasının alev aldığını gören vatandaşlar kendi imkânlarıyla yangına müdahale etti.

Açıklamada bulunan tarla sahibi Mehmet Acet, "Benim evim hemen tarlamın başındadır. Ben evde oturuyordum. Eşim, tarlamızda yangın çıktığı söyledi. Bizler de müdahale ettik. Gücümüzü aşınca köylülere haber verdik. Elbirliği ile söndürmeye çalıştık. Daha sonra itfaiyenin gelmesiyle yangın tamamen söndürüldü. Yangın çıkma sebebi de Dedaş'ın tarlamızın ortasında geçen elektrik hattının seksonel diye tabir edilen cihazdan kıvılcım atması. Bu kıvılcımın buğdayıma denk gelmesi sonucu buğdayım yanmıştır. Elektrik tellerinin tarlamın tam ortasından geçmesi ve 1980'den beri kullanılan teller olmasından dolayı ayda bir yangın çıkıyor. Geçen ay tel koptu ama buğdayım yeşil olma sebebiyle yanmadı." dedi.

Acet, " 2 yıl önce de aynı direkten çıkan kıvılcım 21 dönüm tarlamı yakmıştı. Şu an çıkan yangında komşumunki ile beraber 190 dünüm buğday ve 380 meyve ağacı yanmıştır. Bunun tek sebebi Dedaş'tır. Bizler zararımızdan dolayı davacıyız." ifadelerini kullandı. (Sabri Acet - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir