"Ramazan ayı bizim için bir muhasebe ayıdır"
Anadolu Gençlik Derneği tarafından Diyarbakır`da düzenlenen iftar programında konuşan AGD Genel Başkanı, Ramazan ayının muhasebe ayı olduğunu söyledi.
Anadolu Gençliği Derneği (AGD) Diyarbakır Şubesi tarafından bir düğün salonunda iftar programı düzenlendi.
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin`in selamlama konuşmasının ardından Genel Başkan Salih Turhan katılımcılara hitap etti.
Turhan, Ramazan ayının birçok yerde yanlış işlendiğini, asıl gündeme gelmesi gereken şeyin Ramazanın ruhu olduğunu söyledi.
Turhan, "Ramazan, televizyonlarda ve birçok programda ortaya konur. Bu programlarda ne yazık ki Ramazan'ın bazı şekli boyutları ifade edilir. Hassaten şu kısa vakitte inancımız açısından öne çıkması gereken işin ruhunu kavramamızla alakalı bazı hususları hatırlatmak istiyorum. Ramazan öncelikle Kur`an ayıdır. Kur`an ayı deyince bazıları bunu da yanlış anlıyorlar. Sadece Ramazan ayında Kur`an`ın okunduğu, sadece bu ayda hatimlerin indirildiği bir ay olarak algılıyorlar." dedi.
Ramazanın aynı zamanda bir muhasebe ve infak ayı olduğunu dile getiren Turhan, şöyle devam etti: "Ramazan ayı bizim için bir muhasebe ayıdır, geçtiğimiz bir yıllık sürecin içerisinde neleri yapmamız gerekirdi neleri yapamadık. Neleri yaptık, bunları yapmamamız gerekirdi. Hangi hataları yaptık, bunları nasıl düzeltiriz. Müslümanlarla alakalı yaşanan sıkıntılar noktasında üzerimizde düşen görevleri yaptık mı yapmadık mı, bunun muhasebesi ve ayrıca önümüzdeki yılın planlandığı bir iklimdir."
Mekke`nin fethi, Bedir Savaşı ve birçok seferin Ramazan ayında gerçekleştiğini belirten Turhan, dolayısıyla bu ayın cihad ayı da olduğunu söyledi.
Turhan son olarak "Ramazan ayı bir cihat ayıdır, Efendimizin hayatına baktığımızda hepinizin malumu Mekke`nin fethi Ramazan ayında gerçekleştirilmiştir, bedir cihadı Ramazan ayında gerçekleştirilmiştir. Allah Resulü birçok seferi Ramazan ayında yapmıştır. Öyle ki umreye ve hacca gittiğinizde görürsünüz, Mekke ile Medine arası ortalama 452 kilometredir. O dönem açısından yolların olmadığını düşünün, 30 binin üzerinde dağ vardı. Efendimiz ve ashabı o merhaleleri geçerek Mekke`nin fethini gerçekleştirmiştir." şeklinde konuştu. (Abdurrahman Tetik, Mehmet Sıddık Bilge- İLKHA)