• DOLAR 32.589
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2459.246
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- 29 Şubat 2012 Çarşamba Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;
 
Batman Basın.Com; `Sevgi Der Adana Mustazaf-Der Şubesine Yapılan Saldırıyı Tel`in Etti`
Sevgi Der Genel Başkanı Mehmet Ali Ortaç geçen hafta Molotoflu saldırıya uğrayan Adana Mustazaf Der şubesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Mustazaf-Der Kur`an hizmetinde, iman hizmetinde olan bir hayır kuruluşu olduğunu belirtti.

`28 Şubatta Türkiye`nin Sosyolojisine Müdahale Edildi`
Has Parti İl Başkanı Özoğul, 28 Şubat`ın postmodern darbe diye yumuşatılmaya çalışıldığını belirterek, 28 Şubat ile sadece siyasete değil, Türkiye`nin sosyolojisine de müdahale edildiğini kaydetti.
 
Batman Pusula Gazetesi; `Tatbikat Gerçeği Aratmadı`
Batman Petrol Lisesi`nde "Sivil Savunma Günü" nedeniyle muhtemel bir yangın, deprem ve doğal afete karşı hazırlıklı olmak, bu konuda öğrencilere tecrübe kazandırmak amacıyla yangın ve doğal afet tatbikatı gerçekleştirildi.

`Tarih ve Yaşam Topluluğu Peygamberler Kentine Gitti`
Batman Üniversitesi Tarih ve Yaşam Topluluğu (TYT), Peygamberler kenti olan Şanlıurfa`ya 46 öğrenci ile bir gezi düzenledi.
 
Batman Mezopotamya Gazetesi; `Hırsızları Güvenlik Kamerasına Yakalandılar`
Batman`da bir işyerine girerek hırsızlar çok sayıda telefonu alarak kayıplara karıştı. Olay yerinden kaçan hırsızlar çevredeki güvenlik kamerasına yakalandı.

`Başörtülüler ve Dindarlara Zulüm Yapıldı`
BATSO Başkan Vekili M.Salih Yıldız, 28 Şubat sürecinde başörtüsü ve 8 yıllık kesintisiz eğitim sorunları yaşandığını ve hukukun olmadığı o süreçte medyanın vesayeti desteklediğini belirterek, 2001 krizinin temel sebebinin 28 Şubat darbesi ve rant dağıtan vesayet rejimi olduğunu kaydetti.
 
Batman Barış Gazetesi; `Aç Kurtlar Köylere İndi`
Çetin kış koşullarının yaşandığı Sason kırsalında aç kalan kurtlar köylere kadar indi. Edindiğimiz bilgilere göre Sason Çakırpınar ve Derince köyleri mıntıkasında görülen kurtlar, bazı evlerin kümeslerine dadandı.

`AİHM İmama Sahip Çıktı`
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Hizbullah ile ilişkisi gerekçesiyle İmam Mehmet Emin Şimşek`in görevinden alınması kararından adil yargılanma hakkı ihlal edildiğini için Türkiye`yi mahkûm etti.
 
Batman Postası; `BARO`nun Açıklamasını Destekliyoruz`
Uludere katliamının aydınlatılması için bir dakikalık karanlık eylemini destekleyen ve kepenk kapatma eylemine karşı çıkan Batman Barosu Başkanlığı`na BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu`ndan da destek geldi.
`Vali Turhan Kan Bağışında Bulundu`
Batman Bölge Devlet Hastanesi`ni ziyaret eden Vali Ahmet Turhan, Bölge Hastanesi Başhekimi Adnan Tuna`dan hastane çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra kan bağışında bulundu.
 
Batman Gazetesi; `Konferansta Bildiri Sunacak`
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, 01-03 Mart 2012 tarihinde Kocaeli`de düzenlenecek olan Uluslararası konferansta bildiri sunacak.

`Tekik, Başkan Yardımcısı Oldu`
Batmanda gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen Batman Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Hayrettin Caymaz`dan boşalan göreve, Makine Mühendisler Odası Başkanı ve Tüm Bel Sen yöneticisi Ahmet Bülent Tekik atandı.
 
Batman Medya Gazetesi; `İlk Çağlardan Osmanlı`ya Batman Tarihi`
Batman ve çevresinin ilk çağlardan Osmanlı`ya kadar olan tarihi, düzenlenen konferansla anlatıldı.
 
Batman Doğuş Gazetesi; `Doğa Koleji Öğrencilerinden Anlamlı Destek`
Özel Batman Doğa Koleji, t-MBA Öğrenci Meclisi kardeş okulu olan Yalın Kavak İ.Ö.O`na destek ziyaretinde bulundu.
Batman Umut Gazetesi; `Tatbikat Başarıyla Gerçekleşti`

Batman Petrol Lisesi`nde "Sivil Savunma Günü" nedeniyle muhtemel bir yangın, deprem ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak ve bu konuda öğrencilere tecrübe kazandırmak amacıyla yangın ve doğal afetler tatbikatı yapıldı.
 
Batman Çağdaş Gazetesi; `ODEM Öğrencileri Dershanelerde!`
Orhan Doğan Eğitim Destek Merkezinin kapatılmasının ardından açıkta kalan öğrencilerin büyük bölümünün kayıtları kentteki 11 dershaneye yapıldı.
 
Batman Gap Gazetesi; `TÜPRAŞ`ta Devir Teslim Yapıldı`
Batman TÜPRAŞ rafinerisi bölge müdürlüğünü yaklaşık 2,5 yıldır başarıyla yöneten Hadi Erbeyoğlu, devir teslim töreniyle yerini Mehmet Bekir Yumuk`a verdi.
 
Halid Coşkun-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir