• DOLAR 32.502
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2419.027
  • ...
Peygamber Sevdalılarından itikâfa katılım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş sünnetler arasında yer alan itikâf  sünneti ile ilgili açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu, Ramazanın son on gününde gerçekleştirilen itikâfa katılım çağrısı yaptı.

Platform tarafından itikâf sünneti hakkında bilgilendirmede bulunulan açıklamada,"İtikâf; Allah'ın rızasını gaye edinerek, manevi kazanımlar elde etmek, dünyanın boğucu, yorucu ve fani meşgalesinden kurtulup, günahlarla kirlenen nefisleri tezkiye etmek, kararan gönülleri ibadet, dua, tazarru ve zikirle aydınlatmak için mescitlerde belli adap içerisinde bir müddet kalma eylemidir." denildi.

Peygamberin her Ramazanın son on gününde itikafa girdiği belirtilen açıklamada, "Sevgili Peygamberimiz Medine'ye hicretinden sonra her yıl Ramazanın son on gününde itikâfa çekilir, bütün geceyi ve gündüzü ibadet ile ihya eder ve bunu mümtaz sahabelerine de şiddetle tavsiye ederek kendisinden sonrada biz ümmetine kalıcı ve müeekked bir sünnet olarak bırakmıştır. Aziz peygamberimizin ( s.a.v. ) bir yıl seferde olduğu için giremediği itikâfı ertesi yıl yirmi gün kalarak telafi etmesi itikâfın önemli bir ibadet olduğunun en bariz delilidir." ifadeleri kullanıldı.

"İtikâf sünnetini yerine getirmek sorumluluğu ortadan kaldırmaktır"

İtikâfa mescitlerde girilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, "İtikâf ibadetiyle ilgili olarak Rabbimiz (c.c), ‘Mescitlerde itikâfta iken eşlerinize yaklaşmayın. Bunlar Allah'ın koyduğu sınırlardır. Bu sınırlara yaklaşmayın, Allah kendisinden sakınsınlar diye ayetlerini böyle açıklar(Bakara 187)` ile bu ibadetin büyüklüğünü, değerini ve aynı zamanda itikâfa girecek yerin mescit olması gerektiğine açık vurgu yapmıştır." açıklamasında bulunuldu.

"Ramazanın son on gününü itikâfla geçirmek gayretinde olmalıyız"

Unutulmaya yüz tutmuş itikâf sünnetinin ihya edilmesi çağrısında bulunulan açıklamada, "Özellikle Müslümanlar arasında unutulmaya yüz tutmuş bu muazzam sünneti ihya etmek, unutturmamak için tüm Müslümanların duyarlı olmaları gerekmektedir. Özellikle muhtaç olduğumuz manevi gıdayı elde temek, Rabbimize tövbe, istiğfar ve ibadetle yaklaşmak için en güzel fırsatlardan olan Ramazan'ın son on gününü itikâfla geçirmek gayretinde olmalıyız." ifadelerine yer verildi.

"İslam ümmetinin vahdeti için dua etmeliyiz"       

Açıklamada son olarak şu ifadeler kullanıldı: "Ramazan ayının manevi atmosferinden doyasıya teneffüs etmek, günahlardan arınmak, rabbimizle baş başa kalabilmenin en güzel zaman dilimi olan ve içinde bin aydan daha hayırlı kadir gecesini barındıran ramazanın son on gününü ibadete ayırmak çok karlı bir amel olarak karşımıza çıkacaktır. Özellikle duaların kabul olunduğu bu zaman diliminde; zülüm altında inleyen tüm mazlum halklar için, bölük pörçük olmuş İslam ümmetinin vahdeti için dua etmeliyiz. Bugünlerin tüm insanlık ve İslam âlemi için hayırlar getirmesini cenabı haktan niyaz ederiz." (M.Fatih Akgül-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir