• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Çocuklardan Kur`an kurslarına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 300 Cami ve Kur`an kursunda Kur'an-ı Kerim dersi verilmeye başlanan Kızıltepe`de Yeni Camiyi ziyaret eden İlçe müftüsü Masum Taşçı, ilk gün olmasına rağmen çocukların yoğun ilgi göstermelerinin sevindirici olduğunu belirterek, çocukların alacakları 3 saatlik dersin hem manevi hayatlarında ve zihin dünyalarında büyük bir değişime vesile olacağını söyledi.

Yaz Kur`an kurslarında Kur`an dersinin yanı sıra temel dini bilgiler, fıkıh akaid, siyer ve ahlak dersleri de verilecek.

Konuyla ilgili İLKHA`ya açıklamada bulunan ilçe Müftüsü Masum Taşçı, 2017 yılı yaz Kur`an kurslarının 18 Ağustos`a kadar devam edeceğini belirterek şimdiye kadar 5 bin Elifba cüzünü dağıttıklarını söyledi.

Taşçı,“ 2017 yılı yaz Kur`an kursları bu yıl 12 Haziran-18 Ağustos tarihleri arasında inşallah yapılacaktır. Bu dokuz haftalık süre zarfında ‘Camiye koşalım Kur`an`la buluşalım` sloganıyla bu yıl bu temayla Kur`an kurslarına başladık. Merkez Camimizde hem kızlar bölümünde hem erkekler bölümünde gelen öğrencilerin derslerine başlamış olduk. Bu müddet zarfında çocuklarımıza Kur`an-ı Kerim`i yüzünden okuma, yeni başlayanlara Elifba cüzünü öğretme, akabinde yüzünden okuma, Kur`an-ı Kerim`in kısa sürelerini ezberletme bir de dini bilgiler hususunda ibadetler hususu, akaid hususu, helal-haram duyarlılığı, İslam ahlakı, vatandaşlık bilinci bunların tümü inşallah bu süre zarfında çocuklarımıza öğretilecektir.” ifadelerini kullandı.

İlk gün olmasına rağmen çocukların yoğun ilgi göstermesi sevindirici”

Çocukların şevk ve iştiyakla camilere koştuklarını gördüklerini söyleyen Taşçı, “İlçe merkezi genelinde 238 camimizin tümünde, tüm Kur`an kurslarımızda bir de müftülüğün ihtiyaç ve uygun gördüğü yerlerde Kur`an kurslarımız başlamış bulunmaktadır. Geçen sene takriben 8 bin üzeri öğrencimiz vardı, bu yıl bu sayının daha da artmasını bekliyoruz. Şu an da 5 bin Elifba cüzünü dağıttık yeni gelecek Elifba cüzlerini de dağıtacağız. Kayıtlar 18 Haziran`a kadar devam edeceği için şu an net sayıyı bilemiyoruz ama katılım iyi. Çocukların şevkle, iştiyakla camilere koştuklarını görmekteyiz, bu sevindirici bir durum.” dedi.

“3 saatlik ders onların hem manevi hayatında zihin dünyalarında büyük bir değişime vesile olacaktır”

Ebeveynlere çağrıda bulunarak tüm çocukları Kur`an kurslarına beklediklerini belirten Taşçı, “Tabii ki yaz dönemlerinde çocuklarımızın sokaklarda kalmaması, başıboş olmamaları için özellikle ebeveynlere bunu tavsiye ediyoruz. Çocuklarımızı mutlaka yaz Kur`an kurslarına gönderelim. Her gün görecekleri 3 saatlik ders, onların hem manevi hayatında hem de zihin dünyalarında büyük bir değişime vesile olacaktır. Topluma yararlı, ailesine faydalı, kendisiyle uyuşma halinde olan bir fert olarak inşallah yetişmiş olacaktır. Burada yetişecek olan öğrencilerimizin öğrenecekleri bilgiler, hayatları boyunca onlara rehberlik edecek, onların önünü aydınlatmış olacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bu yılki yaz kurslarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tüm çocuklarımızı camilere Kur`an kurslarımıza bekliyoruz.” diye konuştu.

Camide Kur`an dersi almaya gelen öğrenciler de duygularını ve ilk günün heyecanını paylaştı:

Mustafa Yaşin, “Hem dünyamızın hem de ahiretimizin güzel olması için Kur`an öğrenmeye geldik. Çünkü Kur`an-ı Kerim; bizim kitabımızdır, rehberimizdir onu öğrenmemiz lazım.” diye dikkat çekti.

Emrullah Kuru, “Okullar tatil oldu. Arkadaşlarımızla birlikte Kur`an okumaya geldik. Bütün çocuklar sokakta olmak yerine Kur`an kurslarında olsaydı daha iyi olurdu. Burada Kur`an okumayı ve namaz kılmayı öğreniyoruz.” dedi.          

Muhammed Can Demir, “Okullar bitti. Boşuboşuna sokakta oynayacağıma Kur`an öğrenmeyi, namaz kılmayı, İslam dinini öğrenmeye geldim.”

Zeki Deniz, “Kur`an öğrenmek için buraya geldim hocalar bize Kur`an öğretiyorlar.”

Elifnur Seyitoğlu, “Burada dinimizi, Kur`an-ı öğrenmeye geldim. Hafız olmayı düşünüyorum. Onun için buraya geldim. Burada hocalar bize çok güzel öğretiyorlar. Bazen oynuyoruz hocamız biraz bizi eğlendirmeye de çalışıyor. Biraz daha gayret edersek hoca bizi ödüllendireceğini de söyledi. Tüm arkadaşlarımı camiye davet ediyorum, gelirlerse çok sevinirim.” diyerek arkadaşlarını Kur`an kurslarına davet etti.

İlayda Akkaya, “ Bu sene 5`inci sınıfa gideceğim. Kur`an-ı Kerimi öğrenmek için geldik. Bütün arkadaşlarımın Kur`an-ı Kerimi öğrenmelerini istiyorum. Kur`an`la tanışmaları, dünya ve ahiret saadetini kazanmak için onların da camiyle Kur`an`la tanışmalarını istiyorum.” dedi. (Mehmet Aslan - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir