• DOLAR 32.635
  • EURO 35.427
  • ALTIN 2504.94
  • ...
Mardin`de yaz Kur`an kursları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde başlayan yaz Kur`an kurslarına kayıt yaptıran milyonlarca öğrenci, ders başı yaptı. Mardin`deki tüm camilerde de Kur`an-ı Kerim dersi verilmeye başlaması ile velilerin çocuklarının elinden tutarak camiye getirdikleri görüldü. 

Kur`an öğrenmek ve hatmetmek için camilere akın eden öğrencilerin büyük heyecan yaşadıkları gözlemlendi. Kurslarda Kur`an dersinin yanı sıra uygulamalı namaz tatbikatı, ibadet, siyer ve ahlak dersleri de verilecek. Ayrıca çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek.

Yaz Kur'an kurslarının ilk dersi nedeniyle Mardin merkez Artuklu ilçesinde bulunan Fuat Yağcı Camisinde bir program düzenlendi. Programa Mardin Müftüsü İsmail Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, din görevlileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

“Caminin üstünde güvercinler, içinde çocuklar cıvıldayacak”

Öğrencilerle sohbet eden Mardin Müftüsü İsmail Çiçek, güzel vakit geçirebilmek için ellerinden gelen bütün imkânları seferber edeceklerini dile getirdi. Çiçek, “Bugün 2 ay sürecek yaz Kur`an kurslarımız başladı. Bundan sonra caminin üstünde güvercinler cıvıldayacak, içinde de sizler cıvıldayacaksınız. Biz sizleri burada görmekten ziyadesi ile memnunuz.” dedi.

“Camiler aynı zamanda bir eğitim yuvasıdır”

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı da 2016-2017 eğitim-öğretim yılının bittiğini ve şu an manevi eğitimin camilerde başladığını anımsattı. Sarı, “Bakınız çocuklar; yolu buradan geçmeyenin hayatının düzgün gitmesi mümkün değildir. Yolunuzun camiden mutlaka geçmesi gerekir. Camiler bizim sadece namaz kılacak, ibadet edecek yerlerimiz değil, çünkü camiler aynı zamanda bir eğitim yuvasıdır. Bakınız geçmiş dönemde okullar o kadar yaygın değildi,  bu yüzden hem Matematiği hem Kur`an-ı camide öğretiyorlardı. Yaz Kur`an kurslarının hayırlara vesile olmasını bir kez daha Allah`tan diliyorum.” diye konuştu.

“10 binin üzerinde öğrenci bekliyoruz”

Program sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Mardin Müftüsü İsmail Çiçek, yeni Kur`an eğitimine bismillah dediklerini söyledi. Çiçek, “Okullarda yaklaşık 8 ay eğitim gören çocuklar bu günden sonra camilerimizde eğitim görecekler. Bizim eğitimlerimiz 9 haftadan oluyor. Bu 9 haftanın ilk 3 haftası birinci dönem, ikinci 3 haftası ikinci dönem ve son 3 hafta da 3`üncü dönem oluyor. Her dönemde 3 tane grubumuz var. Yeni başlayanları birinci kura alıyoruz, daha iyi olanları ikinci kura ve daha iyi olanları 3`üncü kura alıyoruz. Tabi bunların kendi kitapları da farklıdır. Ben hocalarıma başarılar diliyorum, öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Anne ve babalara da dua ediyorum. İnşallah 7`sinde camiyi gören çocuklarımız, 70`şine kadar bir ömür boyunca cami gölgesi altında büyüyecekler. Caminin ilgilendiği çocuklar, yarın cami ile ilgilenen yetişkinler olacaklar. Gayemiz bu. Mardin il genelinde binin üzerindeki camide Kur`an eğitimlerimiz başladı. Bizler 10 binin üzerinde öğrenci bekliyoruz. Geçen yılki rakamı daha üste taşımayı düşünüyoruz.” dedi.

“Herkes Kur`an öğrensin, sevinsin”

Yaz Kur`an kursuna başlayan öğrencilerden İbrahim Özeloğlu, yaz Kur`an kursuna geldiği için çok mutlu olduğunu dile getirerek, tüm arkadaşlarını yaz Kur`an kursuna davet etti. Özeloğlu, “Biz burada dinimizi öğreniyoruz, Kur`an-ı öğreniyoruz, abdest almayı ve namaz kılmayı öğreniyoruz, bu yüzden herkes gelsin.” dedi.

Öğrencilerden Muhammed Gültürk ise geçen yıl da Kur`an kursuna geldiğini anımsatarak, şunları söyledi: “Yaz Kur`an kursunun tekrar açılmasına çok sevindik, şu an çok sevinçliyiz. Herkesin Kur`an kursuna gelmesini istiyorum, herkes Kur`an öğrensin ve sevinsin.”

Saat 09.00`da başlayan Kur`an dersleri 12.00`de sona eriyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir