• DOLAR 32.581
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2456.728
  • ...
Çocuklar Kur`an ayında Kur`an`la buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2016-2017 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de açılan yaz Kur'an kursları ilgi görüyor.

Okulların tatile girmesiyle "Haydi Çocuklar Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım" sloganıyla açılan yaz Kur'an kursları, çocukların neşesiyle başladı.

Yaz tatilinin başlamasını fırsat bilen çocuklar, sabah saatlerinden itibaren cami ve Kur'an kurslarının yolunu tuttular. Kur'an-ı Kerim'i öğrenecek çocuklar elifbalarıyla, önceki yıllarda kurslara katılanlar ise Kur'an-ı Kerim'leriyle camileri doldurdular. Bundan dolayı camiler renkli ve güzel görüntülere sahne olurken, çocuklar da Kur'an-ı Kerim ayında Kur'an'la buluşmanın sevincini yaşadılar.

Şehitkamil ilçesi Seyrantepe Mahallesi'ndeki Ukkaşe b. Mihsan Camii'nde Kur'an kurslarının başlaması dolayısıyla program düzenlendi. Programa, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şehitkamil İlçe Müftüsü Ömer Keskin, din görevlileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Burada ebeveynlere seslenen Çelik, ailelerden çocuklarına mutlaka Kur'an'ı Kerim'i sevdirmelerini ve onları bugün itibariyle başlayan yaz Kur'an kurslarına göndermelerini istedi.

Bir TV programında "ilahiyatçı" unvanıyla program yapan Osman Ünlü'nün camiler hakkındaki gayri ahlaki sözlerine, cami ve çocuklar üzerine yaptığı eleştiriye sert tepki gösteren Çelik, "Son zamanlarda çocukların camiye gelmesi ile ilgili geveze laflar oluştu. Haddini ve kendini bilmez kişiler laflar etmeye başladılar. Biz kesinlikle böyle bir şeye müsaade etmiyoruz ve fırsat da vermiyoruz. Camilerimiz bizim çocuklarımızın hopladığı ve zıpladığı yerlerdir. Biz camilerimizi çocuklar için yaptık. Çocuklar camilerde elbette oynayacaklar, eğlenecekler, koşuşturacaklar. Çocuklar koşturmadığı yeri sevmezler." dedi.

Çocukların camideki sesinin gürültü olmadığını belirten Çelik, camilerin çocuk, kadın, yaşlı ve genciyle kendilerinin olduğunu ifade etti.

"Camiler çocuklarımızla bizimdir"

"Çocukların camiye gelmesi kime batıyor, kimi rahatsız ediyor? Bunu anlamıyoruz." diyen Çelik, "Anne ve babalarımız yıllarca ellerimizden tutarak bizi camiye getirdiler. Biz camiye böyle alıştık. Camiler çocukların. Onun için biz 'Çocuk dostu camiler, imamlar, veliler ve cemaat.' diyoruz. Cemaatimizin çocuklarımıza gerekli sevgi ve hoşgörüyü göstermelerini özellikle rica ediyorum. Çocuklarımızın sesleri gürültü değildir. Onlar cıvıltıdır, bülbül nağmeleridir. Çocuklarımızın sesini gürültü olarak göremeyiz. Onun için bu tür gevezeliklere asla itibar etmiyoruz. Onların sözlerini kendilerine iade ediyoruz. Camiler çocuklarımızla, kadınlarımızla, yaşlılarımızla, gençlerimizle bizimdir, bizim olarak kalacaktır." ifadelerini kullandı.

Çelik, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaz Kur'an kursları en önemli ana görevlerinden biridir.  Bugün biz bu görevi başlatmak üzere buradayız. Bugün 'Bismillah.' diyerek başlıyoruz. Her işin hayrı, bereketi ve kolaylaştırılması bismillahtır. Annelerimiz ve babalarımız bize böyle öğrettiler. Biz de çocuklarımıza böyle öğreteceğiz. Yaz Kur'an kursunu eğlenerek, tatil yaparak ve camilerde birbirileri ile tanışarak değerlendirmek üzere çocuklarını camilere, okullara, açtığımız yaz Kur'an kurslarına gönderen velileri canı gönülden tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Yaz Kur'an kursuna katılan çocuklar ise camiye gelmeyi ve Kur'an dersi almayı çok sevdiklerini, dini bilgiler öğrendiklerini ve akranlarının da camiye gelmelerini tavsiye ettiklerini belirttiler. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir