• DOLAR 32.624
  • EURO 35.416
  • ALTIN 2506.18
  • ...
"Ebeveynler ve eğitimciler çocukları temiz fıtrat üzerine yetiştirmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara'da faaliyetlerde bulunan İkra Eğitim ve Yardımlaşma Derneğine bağlı 'Yarım Elma Kreşi' 4-6 yaş arası öğrencileri tarafından hazırlanan sene sonu gösterisi büyük bir ilgi ile izlendi.  

Programda bir konuşma yapan İkra Eğitim ve yardımlaşma Derneği Başkanı Yusuf Alpsoy, şunları ifade etti:

"Gerçekten de bugün hem bizler için hem de ailelerimiz için özel ve anlamlı bir gün yaşıyoruz. Her çocuk ayrı bir dünyadır. Yarının geleceği olan çocuklarımız ile birlikte bu hayırlı yola koyulduk, bu yoldaki şiarımız Hz. Muhammed'in 'sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir' hadis-i şerifini düstur edinerek hizmetimize başladık. Peygamberimizin buyurduğu gibi, 'Her çocuk İslam fıtratı üzerine doğar.' Anne ve babaların ve biz eğitimcilerin, çocukları bu tertemiz fıtrat üzerine yetiştirme zorunluluğumuz vardır. Çocuklarımız bizim her şeyimiz, geleceğimizdir."

Program, Alpsoy'un konuşmasının ardından miniklerin birbirinden anlamlı hazırladıkları gösterilerle devam etti.

Yarım Elma Kreşinin 11`i kız 11`i erkek olmak üzere 22 öğrencisinin sahne aldığı gösterilerde ezberlenen Arapça ve Türkçe ayet, hadis, dualar okundu. Minikler, daha sonra cemaatle namaz kılıp, semazen gösterisi ve son olarak Kabe maketinin etrafında dönerek temsili tavaf yaptılar.

Minik çocukların yapmış oldukları bu gösteri, misafir ve aileleri hoşnut bırakırken, programın sonunda tüm çocuklara karneleri verilerek dua edildi. (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir