• DOLAR 32.713
  • EURO 35.447
  • ALTIN 2480.155
  • ...
Bu Soğuk Odada Üşüyorum Sayın Başbakanım!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Toroslar Ziraat Odası İlköğretim Okulu 7.sınıf öğrencisi Sariye Yalın 28 Şubat`ın yıldönümünde hâlâ bu zihniyetin mağduru.
 
Yaklaşık üç aydır baş örtüsünden dolayı derslere alınmayan Sariye Yalın, ailesinin ve Tessep`in tüm girişimlerine rağmen derslere alınmıyor.

Bu Zorbalığı Durdurun!

İLKHA`ya konuşan Sariye Yalın`ın annesi Baran Yalın, kızının yaklaşık üç aydır tesettürlü olduğu için, derslere alınmadığını ifade ederek şöyle konuştu: "Biz bu mağduriyetin giderilmesi için, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne bir dilekçe verdik,fakat dilekçenin cevabında, çocuğun okula alındığı, ancak, rehberlik çalışmasının devam ettiği yazıyor. Kızım üç aydır derslere alınmıyor, üç aylık rehberlik çalışması mı olur. Bu nasıl bir zihniyettir, buradan, Milli Eğitim Bakanı ve Başbakana sesleniyorum, yaşanan bu hukuksuzluğa bir el atın, bu hukuksuzluğu ve zorbalığı durdurun, kızımın yaşadığı bu mağduriyeti giderin."
 
Başörtülü Öğrenci 3 Aydır Tecrit Ediliyor
Sariye Yalın ise, okula başı örtülü olarak gittiği günden bu yana derslere hiç alınmadığın ifade etti. Yalın, "Okul müdürü ve yardımcıları tarafından, kütüphanede bekletildim, teneffüslere çıkmama bile izin vermediler, arkadaşlarım yanıma gelmek istediler, ama okul müdürü tarafından engellendiler. Güya ben onların beynini bulandırıyormuşum, iki ay kütüphanede bekletildikten sonra, yaklaşık bir aydır beni oradan alıp tek başıma bir odada bekletiyorlar, okulda bulunduğum süre içinde o odadan çıkmama izin vermiyorlar, oda çok soğuk, küçük bir elektrikli soba var ama, ayaklarımı bile ısıtmıyor ben bu sebeple hastalandım doktor raporu bile aldım, ama hala beni derslere almamakta diretiyorlar, buradan başbakana sesleniyorum;ben bu soğuk odada üşüyorum sayın başbakanım, ben arkadaşlarımla beraber sıcacık sınıfımda ders görmek istiyorum." diyerek yaşadığı mağduriyeti anlattı.
 
Yunus Yüksel - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir