• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
HÜDA PAR Hilvan İlçe Teşkilatından iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın Hilvan ilçesinde HÜDA PAR ilçe teşkilatı tarafından iftar programı düzenlendi. İftar programına HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Siverek İlçe Başkanı Ahmet İdem, Hilvan İlçe Başkanı Osman Göçmen, parti üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İftar yemeğinden sonra HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın bir konuşma yaptı. Yalçın konuşmasında, Ramazan ayını kalpleri buruk, hüzünlü ve kederli bir şekilde geçirdiklerini söyledi.

Yalçın, "Tüm İslam ümmetinin Ramazan ayını tebrik ediyorum.  Bu mübarek ayın akan kanların son bulmasına vesile olur İnşallah. Nice Ramazan ayını kalbi buruk, hüzün ve kederli bir şekilde idrak etmeye çalışıyoruz.  Sebebine gelince biliyorsunuz ki şu anda İslam coğrafyalarının tamamında maalesef Müslümanların canına kıyılıyor. O namus ve iffet sahibi olan kadınlarımızın ırzına geçiliyor. Maalesef enkazların altında çocukların cesetlerini televizyonlardan izliyoruz. Yine geçmiş Ramazan aylarında darbeci Sisi ve askerleri tarafından Mısır'da Rabia Meydanı'nda binlerce Müslüman katledildi. Gazze`nin üzerine de bombalar yağdırıldı. Ramazanlarımızı bilinçli bir şekilde sekteye uğratıp maneviyatını yok etmek adına ellerinden geleni yapıyorlar." dedi.

"Bizi üzüp kalbimizi yaralayan en büyük sorunumuz aslında İslam ümmetinde birlik, beraberlik ve vahdeti yetinin olmayışıdır. Küfrü bu kadar cesaretlendiren tek şey ümmetin zillet içinde olup birlik ve beraberlik halinde olmayışıdır." diyen Yalçın, daha sonra şöyle konuştu: "Bu sorunlarımızın en büyük sebebi adaletin olmayışıdır eğer yeryüzünde adalet olmazsa fitne ve zulüm olur. Adil olmayan insanların yerinde zalimler olur. Adalet Allah`ın insanlara vermiş olduğu hakların hak sahibine teslim etmesidir. Kendimizden başlamak üzere kimin bizde bir hakkı varsa kendilerine verelim adil olalım. Toplumuzdan, memleketimizden ve şehrimizden başlamak üzere bunu yapmak zorundayız. Eğer Adalet olmazsa memleketimize huzurda gelmez, barış da gelmez. Şu anda bölgede yaşanan bütün çatışmaların ve yaşanan sorunların altında yatan sebep adaletin olmayışıdır. Çünkü Allah dünyayı Adalet üzere tahsis etmiştir." (Ramazan Şefkatlı-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir