• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Hasta Kurtarmaya Giden Ambulans Yolda Mahsur Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Edinilen bilgiye göre; Bingöl 112 Acil Servis birimi, Servi beldesi Kavaklı köyünde yüksek tansiyonu bulunan ve burnundan kan aktığı belirtilen bir hasta ihbarı aldı.

Genç 112 Acil Servis birimi bünyesindeki paletli ambulansın bölgeye ulaşamayacağını hesaplayan yetkililer, hastayı kurtarmak için önünde yol açma aparatı bulunan düz paletli ambulansı hazırladı. Bir tıra yüklenen yol açma aparatlı paletli ambulans kısa sürede Genç ilçe merkezine geldi. Burada aniden alınan bir karar ile bekletilen ambulansın yerine, Genç 112 Acil Servis birimi bünyesinde bulunan ve kış şartlarında kısıtlı imkanlara sahip dört paleti bulunan ambulans görevlendirildi.

Öğle saatlerinde Kavaklı köyünde bulunan hastayı almaya giden Genç 112 Acil Servis birimine bağlı paletli ambulans zor şartlar altında hastaya ulaştı. Hastayı aldıktan sonra ilçe merkezine dönmek üzere yola çıkan ambulans, yoğun kar yağışı ve tipinin etkisiyle yolda mahsur kaldı.

Saatlerce mahsur kalan hasta ile ambulansın kurtarılması için köylülerin yaptığı girişimler sonuç vermeyince, ilçeden yardım istendi. İlçe Özel İdaresi bünyesindeki kepçenin bölgeye gönderilmesiyle kurtarılan ambulans, daha sonra hastayı Genç Devlet Hastanesi`ne ulaştırdı.

 
Ahmet Cana - İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir