• DOLAR 32.489
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2441.591
  • ...
Öğretmenin hayatını kaybettiği saldırı güvenlik kamerasına yansıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Kozluk ilçesinde Kozluk İlçe Belediye Başkanı Veysi Işık`ın yeğeninin bulunduğu araca PKK`lilerce düzenlenen silahlı saldırıda yoldan geçerken kurşunun isabet etmesi sonucu 23 yaşındaki bayan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, hayatını kaybetti. Öğretmenin hayatını kaybettiği saldırı anı anbean MOBESE kamerasına yansıdı.

Yalçın öğretmeninin ölümüne sebep olan aynı PKK`liler, jandarma uygulama noktasına da bombalı araçla saldırı düzenlemiş, saldırıda 3`ü asker 4 kişi de yaralanmıştı. Dün saldırıda ağır yaralanan askerlerden Uzman Çavuş Soner Fazlıoğu da Diyarbakır`daki Dicle Üniversitesi Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Dün sabah saatlerinde Kozluk İlçe Devlet Hastanesi yakınlarında Kozluk İlçe Belediye Başkanı Veysi Işık`ın yeğeninin bulunduğu araca yönelik yapılan silahlı saldırıya ilişkin görüntüler MOBESE`ye ait güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Kamera görüntülerinde Kozluk'ta bir ticari aracı gasp eden 2 saldırgan, Kozluk Devlet Hastanesi`ne yakın bir yerde aracı park ettiği görülüyor.

Görüntüde, Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık`ın yeğeni Avukat Muhammed Işık'ın içinde olduğu aracın geldiğini gören bir kişi, gasp ettiği araçtan inerek, araca doğru rast gele ateş açıyor. Saldırganın ateş açması sırasında yoldan geçen vatandaşların da olduğu görülen görüntülerde, bir anda neye uğradıklarını şaşıran bir bayan ve yanındaki çocuk, olay yerinden kaçtıkları görülüyor. Araca seyir halindeyken silahlı saldırı düzenleyen kişi, daha sonra olay yerinden hızla uzaklaşırken, bu saldırıda bir başka araçta olan Kozluk ÇPL Müzik öğretmeni Şenay Aybuke Yalçın ise kurşunların isabet etmesi sonucu ağır yaralanarak, ardından kaldırıldığı ilçe devlet hastanesinde hayatını kaybediyor.

“Cümlelerin bittiği an”               

Şenay Aybüke Yalçın`ın öğretmen arkadaşı Emrah Yıldırım, arkadaşını anlatarak, onun kimseye zararı dokunmayan neşeli bir insan olduğunu söyledi.

Yıldırım, “Şenay Aybüke Yalçın eylül ayında yeni atanmıştı. Daha gençti. Birlikte çalışıyorduk. Kendisi neşeli bir insandı. Hayatı dolu dolu yaşardı. Böyle bir şey duyduğumuzda şok olduk. Bence hak etmeyecek en son kişiydi. Cümlelerin bittiği an. Böyle bir şey biz, bir öğretmenimize saldırı olarak Batman`da ilk defa gördük. Hayal gibi, şaka gibi geliyor bize. Dilimiz tutuluyor.” dedi.

İki çocuklu bir ailenin büyük çocuğu olan Şenay Aybüke Yalçın, 19 Ekim 2016`da Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesinde Müzik Öğretmeni olarak göreve başladığı ve yüksek lisans eğitimine devam ettiği öğrenildi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir