• DOLAR 32.47
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2434.753
  • ...
Aileler çocuklarıyla aynı heyecanı yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da saat 10.00'da başlayan Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) çocuklarını getiren aileler, okul bahçesinde bekleyerek, çocuklarıyla aynı heyecanı yaşadılar.

ÖSYM'nin yeni saat uygulamasına takılmak istemeyen öğrenci ve ebeveynleri, sabahın erken saatlerinden itibaren LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı'na girecekleri okula geldiler.

Burada polis tarafından aramaları yapılan öğrenciler sınava girecekleri sınıflara girerken, aileleri de okul bahçesinde beklediler.

Çocuklarının başarılı olabilmesi için hazırlık döneminde ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirten aileler, sınavın hayırlı olmasını temenni ettiler.

Her öğrenci ailesi gibi kendilerinin de heyecanlı olduğunu dile getiren Secarettin Çiftçi, "Kendisi zaten heyecanlı bir şekilde sınava katılıyor. Hayırlısı ne ise o olsun. Zaten şu anda gördüğünüz gibi bütün aileler de gelmiş bulunmakta. Önemli bir gün, yani kimisi üzülecek, kimisi sevinecek ama herkes için hayırlısı olsun. Herkesin temennisi, öğrencisinin başarılı bir şekilde sınavını bitirip, üniversite hayatına atılmasıdır. Bunun için de dershanedir, hazırlıktır, sınavıdır, denemesidir derken elimizden geleni yaptık. Tabi, öğrenci de yaptı. Biz de veli olarak maddi, manevi bütün desteklerimizi esirgemedik." dedi.

Sınava hazırlama döneminde kızının ders çalışması için uygun şartlar oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Çiftçi, şunları söyledi: "Ders ortamında onu rahatsız etmemeye çalıştık. Kendisi bir bayan olduğu için ev işlerini olabildiğince hafifletmeye çalıştık. Ders çalışma saatlerini olabildiğince artırmaya çalıştık. Şu anda da kendisi emeğinin karşılığını alması için sınava girdi. ÖSYM'nin yaptığı yeni saat uygulaması birçok kişiyi mağdur etti. Bundan dolayı hem sabah erken yola çıktık hem de kızımı 15 dakika erken sınıfa gönderdim."

Köyden 2 çocuğunu sınava getiren Süleyman Aslan, çocuklarının okul okumasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Moralinin yüksek olduğunu belirten Reşat Altınel, "Çok güzel, moralim yüksek. İnşallah başarı bekliyorum. Benim 2 öğrencim daha var. Onlar üniversitede okuyorlar. Bu üçüncüdür. Sınava hazırlandı, inşallah ona da başarılar dilerim. Bana düşeni yaptım, yani gereken neyse daha iyi hazırlanmasını istedim. Artık öğrenciye kalan bir şeydir. Öğrenci, veli ve öğretmen birbirini tamamlıyor." şeklinde konuştu.

"Umarım herkes çalıştığının karşılığını alır." diyen Halime Emek ise "Aslında her şey onda bitiyor. Çünkü o çalıştıysa yapabilir yani çalışmadan yapamaz. Sonuçta herkes çalışıyor ama herkes başarılı olamıyor. Umarım stres falan yapmaz içerde. Biz onu bilinçlendirmeye çalıştık, elimizden geleni yaptık. Gerek eğitiminde gerek okula gidiş gelişlerinde, ders çalışma saatlerinde, kitaplarından eksik bırakmadık. Umarım o da üstüne düşeni yapar, bundan eminim." ifadelerini kullandı. (Hüseyin Sayhar, Osman Gülebak - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir