• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Batman`da saldırıda hayatını kaybeden öğretmen için tören düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün Batman`ın Kozluk ilçesinde Kozluk İlçe Belediye Başkanı Veysi Işık`ın yeğeninin bulunduğu araca PKK`lilerce düzenlenen silahlı saldırıda, yoldan geçerken kurşunun isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 23 yaşındaki bayan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın için Öğretmen Evi`nde tören düzenlendi.

Törene, Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kamu kurum müdürleri, yeğeni saldırıya uğrayan Kozluk İlçe Belediye Başkanı Veysi Işık, Şenay Aybüke Yalçın`ın yakınları ve öğretmen arkadaşları ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, saldırıda hayatını kaybeden Şenay Aybüke Yalçın ve jandarma karakolu önünde bombalı aracın patlatılması sonucu hayatını kaybeden Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu`nu rahmetle andığını söyledi.

Öğretmen Yalçın`ın hainlerin kör kurşunuyla mesleğine doyamadan hayatını kaybettiğini ifade eden Deniz, “Öğretmenimizi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Hiçbir insani değere sahip olmayan hain terör örgütü ve onu piyon olarak kullananlar şunu bilmeliler ki, bu kutsal vatan topraklarını asla ve asla bölemeyeceksiniz. Bu asil millete diz çöktüremeyeceksiniz. Döktünüz kanın, yaptığınız hainliğin bedelini er geç ödeyeceksiniz. Terörle mücadelemiz, tek bir terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar devam edecektir.” dedi.

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan`ın yaptığı duanın ardından, saldırıda hayatını kaybeden öğretmen Yalçın`ın cenazesi tekbir ve salavatlar eşliğinde ambulansa konuldu.

Törenin ardından Yalçın`ın cenazesi toprağa verilmek üzere sevenlerinin gözyaşları içerisinde memleketi Çorum`a gönderildi.

“Hainler asla amacına ulaşamayacak”

PKK`lilere tepki gösteren öğretmen Şenay Aybüke Yalçın`ın amcası, “Bu vatana zarar vermeye çalışanlar asla ve asla bunu başaramayacaklar. Bu bayrak inmeyecek ve emin olun ezan dinmeyecek, bu devlet asla ve asla bölünmeyecek.” diye konuştu.

Üzüntülerini dile getiren Yalçın`ın bir başka amcası, “Ezan dinmez, bayrak inmez. Hainler asla amacına ulaşamayacak. Bir ölür, bin diriliriz ve şehadete sadece gülümseriz” diyerek, saldırıyı gerçekleştirenlere tepki gösterdi.

Henüz yeni öğretmen olan ve karne gününde yapılan saldırıda hayatını kaybeden Şenay Aybüke Yalçın, Kozluk ÇPL Okulunda Müzik Öğretmeni olarak görev yapıyordu.

Yalçın öğretmeninin ölümüne sebep olan saldırganlar, jandarma uygulama noktasına da bombalı araçla saldırı düzenlemiş, saldırıda 3`ü asker 4 kişi de yaralanmıştı. Dün saldırıda ağır yaralanan askerlerden Uzman Çavuş Soner Fazlıoğu Diyarbakır`daki Dicle Üniversitesi Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Saldırıda hayatını kaybeden asker Fazlıoğlu, sabah saatlerinde Diyarbakır`da düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Balıkesir`in Bandırma ilçesine gönderildi.

26 Mayıs'ta da PKK`lilerce Kozluk ilçesinde yola döşenen patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 7 çocuk babası İdris Yüksel hayatını kaybetmiş, bir kişi yaralanmıştı. 

Eğitim-Bir-Sen'den saldırılara tepki

PKK`lilerin düzenlediği saldırıda öğretmenin hayatını kaybetmesi eğitim camiasında üzüntüyle karşılandı. Eğitim Bir-Sen Şube Başkanlığı da yaptığı yazılı açıklamayla saldırıyı lanetlediklerini belirtti.

Saldırıların mübarek Ramazan ayında tekrar canlanmaya başladığı belirtilen açıklamada, “Eğitim-Bir-Sen olarak, terörü, teröristleri ve onları destekleyenleri her zaman lanetledik, yine lanetliyoruz. Yıllardır devam eden, maddi ve manevi açıdan ülkemize ve hasseten bölgemize çok şey kaybettiren terör, bu mübarek ayda iğrenç yüzünü  bir daha göstermiştir. Teröristler ve onların arkasındaki güçler şunu iyi bilmelidir ki, hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaklar, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize zarar veremeyeceklerdir. Uluslararası güçlerin ülkemiz ve bölge ülkeleriyle ilgili kötü emellerine taşeronluk eden, onların kuklalığını yapan terör örgütleri, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da asla başarılı olamayacak, milletimizi yıldıramayacak, amaçlarına ulaşamayacaklar.” denildi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir