• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yeni İhya-Der şehit Aytaç Baran'ın anısına iftar yemeği verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

9 Haziran 2015'te PKK'lilerin silahlı saldırısı sonucu katledilen Aytaç Baran anısına, şehadetinin yıldönümü münasebetiyle daha önce başkanlığını yürüttüğü Yeni İhya-Der tarafından iftar yemeği verildi.

Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi'nde bulunan dernek binası ve Şehit Aytaç Baran'ın devamlı gittiği cami olan Selahaddin Avşar Camii'nin taziye evi kısmında verilen iftar yemeğine çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlemiş oldukları iftar yemeği hakkında bilgi veren dernek yetkilileri, halkı iftar yemeğinde buluşturmak ve kaynaştırmayı hedeflediklerini söyleyerek, geçen yıl PKK tarafından katledilen Şehit Aytaç Baran'ın yapmış olduğu hizmetleri sürdüklerini ifade ettiler.

“Şehidimizi unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız”

Yeni İhya-Der başkanı Muzaffer Beber, yaptığı açıklamada iftar programının Şehit Aytaç Baran adına düzenlendiğini, çünkü Şehit Aytaç Baran’ın kendileri üstünde büyük emeklerinin olduğunu belirtti.

Beber, “Esnaflarımızı, halkımızı, gencimizi çağırdık. Şehidimizin gençler üzerinde büyük emekleri vardı. Organizasyon çok güzel geçti. Emekleri geçen herkese teşekkür ediyoruz. Şehidimizi unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Onun kanına girenleri de her zaman lanetleyeceğiz.” dedi.

Aytaç Baran, 9 Haziran 2015 yılında hizmet verdiği dernekten evine gittiği sırada PKK tarafından katledilmişti. (M. Hüseyin Temel, M. Sıddık Bilge- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir