• DOLAR 32.53
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2455.39
  • ...
Polise saldırı olayı ile ilgili 5 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Mezopotamya Mahallesi'nde 30 Mayıs akşamı polisle çatışmaya giren ve ardından el bombası atıp kaçan PKK`lilere yardım yataklık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 13 zanlıdan 5`i tutuklanarak Mardin Cezaevine konuldu.

Olayın meydana gelmesinin ardından yapılan soruşturma ve araştırma neticesinde olayla bağlantılı, yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle A.A, Ü.D, H.Ö, H.Ö, H.K, M.H.K, N.K, E.K, M.Ç, K.Ç, A.A, M.İ, H.D adlı şüpheliler gözaltına alınırken, operasyonlarda çeşitli silah ve patlayıcı maddelerde ele geçirilmişti.

Gözaltına alınan zanlılardan A.A ile Ü.D isimli şahıslar emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, H.Ö, H.Ö, H.K, M.H.K, N.K, E.K, M.Ç, K.Ç, A.A, M.İ, H.D isimli 11 zanlı ise savcılığa sevk edildi.

İfadeleri alınan zanlılardan H.Ö, H.Ö, M.İ ve H.D isimli şahıslar Savcılık tarafından, E.K. ve K.Ç isimli şahıslar ise Adli Kontrol kararı ile serbest bırakıldı. H.K, M.H.K, N.K, M.Ç ve A.A isimli şahıslar ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Mardin Cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgilere göre, yaralanan ve olay yerinden kaçan şüphelinin yakalanmasına yönelik başlatılan çalışmalarda kan izlerinin son bulduğu iddia edilen M.İ'nin evinde bulunan A.A, ikamet sahibi M.İ ve market sahibi H.D. ve olay mahallinde bulunan Ü.D isimli şahıslar gözaltına alınmıştı.

Olayın gerçekleştiği çevrede yapılan araştırmada kanlı poşet içerisinde bulunan ilacın M.Ç. tarafından alındığı tespit edildiği ve M.Ç`nin A.A isimli şahsın örgüt mensuplarını kendi evine getirdiğini ve zanlı M.Ç`nin evinin bahçesinde bulunan tavuk kümesinde bombalı eylemde kullanılmak üzere hazırlanan yaklaşık olarak 100 kilogram mazotlanmış Amonyum Nitrat Gübre ele geçirildiği, M.Ç. eşi K.Ç ile beraber gözaltına alındığı Yine H.Ö ile H.Ö isimli şahısların, olay gecesi ölen ÇEKTAR (A/K) isimli PKK`liyi yaralı şekilde Fırat Mahallesi'nde bir eve götürdükleri belirtildi.

Zanlıların ifadeleri doğrultusunda H.K, N.K, E.K ve M.H.K isimli şüpheliler gözaltına alınmıştı.

Olay yeri çevresinde yapılan araştırmada bir adet anahtar elde edilmiş, anahtarın M.Ç` ye ait olduğu anlaşılmıştı. 01.06.2017 günü ikamette yapılan 2`nci aramada; 3 adet Mardin İlinde Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak görev yapan personellere ait liste, toprağa gömülü vaziyette; 3 adet kaleşnikof marka silah, bir adet M-16 marka silah, 5 adet el bombası, 5 adet hücum yeleği, 22 adet uzun namlulu silaha ait şarjör, 21 adet araç plakaları üzerinde kullanılan siyah renkli plastik olduğu değerlendirilen değişik harf ve rakamlar, bir adet siyah renkli gece görüş özelliği olduğu değerlendirilen dürbün, 630 adet uzun namlulu silaha ait fişek, bir fotoğraf makinası, bir adet Kızıltepe ilçesine ait harita, bir adet 34 LV 5925 sayılı plaka ele geçirildiği öğrenildi. (Mehmet Aslan-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir