• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
İslam dünyası değerlerine sahip çıkmalı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İbrahim Sevgili / DOĞRUHABER

Bir süredir Katar üzerinden koparılan fırtınalar İslami hareketler İhvan ve HAMAS için. Amerikan Başkanı Trump`ın Suudi ziyaretiyle işaret fişeğini yaktığı krizle birlikte hedef alınan Katar`a, e-mailler üzerinden kurulan bir takım kumpaslarla İhvan ve HAMAS`a verdiği destek kesilmek isteniyor. Amerika ile sıkı ilişkilerine rağmen İran, Türkiye gibi bölge ülkeleriyle de stratejik iyi ilişkiler içerisinde olan Katar aynı zamanda Suudi, BAE gibi komşu ülkelerle de iyi geçinerek bölgede bir denge politikası yürütüyor. Ancak Irak`ı istikrarsızlaştıran, Suriye`de süren 6 yıllık savaşa seyirci kalmakla birlikte uzaması için avuç ovuşturan Amerika, İslam coğrafyasının istikrara kavuşmasını, halkların kucaklaşmasını istemiyor. Arap baharını lehine çevirerek Mısır`da darbenin arkasında duran Amerika gelinen aşama itibariyle İslam beldelerinin işbirlikçi liderleri eliyle oyun içinde oyun oynuyor.

ÜMMET`E İLHAM KAYNAĞI OLMALARI ‘TERÖRİSTLER`İ RAHATSIZ EDİYOR

Siyonist rejime karşı verdiği mücadelede büyük bedeller ödeyerek İslam ümmetinin onurunu korumaya çalışan Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS, bazı Arap ülkeleri tarafından terörist olmakla suçlanıyor. Liderlerini ağırlayan, destek veren Katar ise bu nedenle cezalandırılmak isteniyor. Abluka altına alınan Katar`dan, HAMAS ve İhvan`a destek vermekten vazgeçmesi ve HAMAS liderlerini sınır dışı etmesi isteniyor.

Mısır`da Hasan el-Benna ile başlayıp İslam beldelerinin birçok noktasına yayılan İhvan-ı Müslimin ekolü, İslam ümmetine ilham kaynağı oldu. İslami uyanışlara vesile olan İhvan ekolü İslami hareketlere rehberlik etti. İhvan hareketinin Arap halk baharının içinde yer alması ve sonrası gelişmeler, taht endişesine düşen Arap krallarını, hareketi “terörist” ilan etmeleri için yeterli sebep sayıldı. İslami hareketlerin Ümmet için ilham kaynağı olmaları asıl terör devletleri ve krallıkları rahatsız ediyor.

İSLAM DÜNYASININ DEĞERLERİNE SALDIRI YAPILIYOR

Amerika ve güdümünde hareket eden BAE ile Suudi yönetimleri, 2013`te meşru bir seçimle Mısır yönetimine gelen İhvan Hareketine darbe yapan Sisi cuntasına -yaptığı terörist katliamlara rağmen- göz yummuş, destek vermişti. Şimdi ise mağdur olan İhvan Hareketini “terörist” görmekle beraber, mutedil bu hareketleri barındıran ülkeleri de “teröre destek” vermekle suçlayan batı güdümündeki işbirlikçi rejimler Suudi ve BAE, İslam dünyasına ve değerlerine ihanet ediyor. İslam dünyasının kendi değerlerine arka çıkması adına mutedil çizgiye sahip yapı ve hareketlere sahip çıkması bekleniyor. Gazetemize konuşan Filistinli akademisyen ve İhvan yetkilileri; İslam ülkeleri liderleri ve halklarından, haçlı/ siyonist zihniyetin esir aldığı işbirlikçi liderlere rağmen mutedil tüm İslami hareketlere sahip çıkmalarını beklediklerini ifade etti.

‘SİNA`YI KABUL ETTİRMEYE ÇALIŞACAKLAR`

İhvan-ı Müslimin Şûra Üyesi Fatma Zehra İsmail, yaşanan bu krizin Siyonist rejimin geleceğiyle ilgili olduğunu belirterek, “Körfez ülkelerinin, İhvan-ı Müslimin ve HAMAS`a yaptığı yardımlardan dolayı Katar`a uyguladığı bu abluka, tamamen İsrail için yapılıyor. Göreceksiniz bir süre sonra Gazze`deki insanların Sina`ya yerleştirilmesini kabul edecekler.” dedi.

“ÇIKIŞ YOLU BIRAKMIYORLAR”

İhvan-ı Müslimin ve Hamas`a uygulanan bu tecrit siyasetinin onları zor durumda bıraktığını ifade eden İhvan Şûra Üyesi Zehra İsmail açıklamasının devamında, “İran`dan başka gidecek yer yok. İhvan-ı Müslimin üyeleri nereye gidecekler? Türkiye`den Allah razı olsun. Çok yardımcı oldular. Ama HAMAS`ın liderleri nereye gidecekler? İran ‘gelin` diyor. Yani onlar da düşünüyorlar. Çok zor bir durum.” İfadelerini kullandı.

“ARAP LİDERLER KAZANAMAYACAKLAR”

Arap ülkelerinin yanlış bir hesabın içinde olduğunu belirten İhvan Şûra Üyesi, son olarak şunları kaydetti:

“Onlar hesaplarını iyi yapmamışlar. Kazanamayacaklar. Bir yerde okudum: Suudi Arabistan`ın Katar`a gıda göndermek istediğini yazıyordu. Ama Katar kabul etmemiş. İstemediklerini söylemişler. İhtiyacımız yok demişler. Ama yine de diyalog olmalı. Görüşmeler olmalı. Körfez ülkelerinin liderleri konuşmalı. Ve aynı zamanda Katar`ın desteği de sürecek. Birçok ülke de Katar`a destek verdi. Biz de destekliyoruz. Çünkü Katar Müslümanlara çok iyilik yaptı.”

“İHVAN`IN SİYONİZME, EMPERYALİZME KARŞI BİR DURUŞU VAR”

Mısır Devrimi Yüksek Konseyi Üyesi ve İhvan yetkililerinden olan Ali el-Lebban, İhvan ve HAMAS`a uygulanan tecrit politikasının Siyonistlerle işbirliği yapanların önünün açılması amacını taşıdığını belirtti. “Bu sadece tek boyutlu bir mesele değildir.” Diyen El Lebban, “İhvan bugün bir harekettir ve bir kutuptadır. Ya da bir aktör olarak tabir edeceğimiz önemli bir harekettir. Fikriyatı olan bir harekettir. Ve o, siyonizme, emperyalizme karşı duruşu olan bir harekettir. Herkes bunu böyle biliyor. O bakımdan aslında İhvan`ın hedef alınmasının sebebi, belli bir sistemle duygusal olarak, zihinsel olarak İsrail`e bağlı kılınan Sisi gibi, Zayed ailesi gibi, Abbas gibi olanların önünün açılması amacıyladır. Bu nedenle İhvan bu şekilde hedef alınıyor. Çünkü İslam aleminde belli projelerin karşısında duran bir harekettir” Şeklinde konuştu

“ALLAHU TEALA BİZE BİR YOL GÖSTERECEKTİR”

İhvan`a uygulanan yalnızlaştırma politikalarının kendileri için sıkıntılara neden olduğunu ifade eden Lebban, şöyle konuştu: “Elbette bunun bizim üzerimizde sıkıntıları olacaktır. Ama biz şunun bilinmesini istiyoruz ki, biz yolumuzu buluruz. Mutlaka Allah-u Teala bize bir yol gösterecektir. Ve biz dünyada kendimize yer buluruz, ama değerler anlamında, bu değerlerin çökmesi anlamında nasıl bir sonuçla karşılaşırız, o önemli. Yani biz İhvan fertleri olarak şahsımızın bu manada sıkıntılarını ön plana çıkarmıyoruz. Elbette sıkıntılarımız olacaktır. Ama daha önemlisi değerler anlamında, düşünce anlamında bunun bir sorun olması, endişe vericidir. Bugün İhvan`a uygulanan baskı ya da uygulanacak olan farklı tedbirler bir zihin sorunudur, düşünce sorunudur, değerler sorunudur. Bunun böyle bilinmesi gerekir. Biz inşallah yine de kendimizi dünyada kuşatılmış olarak hissetmeyiz.”

 

“VASAT İSLAM FİKRİ PROJELERİNE ZARAR VERİYOR”

Filistinli araştırmacı yazar Muin Naim de, İslam alemi üzerinde uygulanan bir Siyonist, liberal, İngiliz projesi olduğuna dikkati çekti. Bu projeler karşısında duran vasat güçlerden, İslam fikri taşıyan İhvan ile HAMAS`a cephe açıldığını ifade eden Naim, “Proje üretecek, karşı koyabilecek tek güç vasat İslam fikri taşıyan hareketlerdir. Müslüman Kardeşler ve HAMAS bu projeler karşısında duran iki önemli güçtür. Bu güç başarısız olsun diye İhvan ve İhvan`a benzeyen tüm hareketleri engellemek istiyorlar” ifadelerini kullandı. Naim son olarak şunları kaydetti: “Amerika ve İsrail işgal devletinin talebiyle-emriyle maalesef bölgedeki bazı güçler devreye girdi. Yoksa HAMAS`ın, İhvan`ın ne körfez ülkelerine bir zararı var, ne de İslam alemine karşı herhangi bir suç işlediğine kimse kani değil. Kendileri de kani değil, ama maalesef bu devletler kendilerini yönetemedikleri için başkalarının emriyle hareket ediyorlar; başkalarının programları ve projelerinde yer alıyorlar”

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir