• DOLAR 32.557
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2457.034
  • ...
Mardin`de ele geçirilen patlayıcı imha edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Mazıdağı ilçesinde PKK operasyonu düzenlendi. Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü`nün ortak düzenlediği operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca 500 kilogram el yapımı patlayıcı ele geçirilerek imha edildi. Patlayıcının imha edilme anı kameralara da yansıdı.

Alınan bilgilere göre; Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü, Mazıdağı ilçesi Derecik, Evciler, Işıkkaya ve Yukarıocak mahallerinde operasyon düzenledi.

Operasyonda 500 kilogram el yapımı patlayıcı, bir adet 9 mm ruhsatsız tabanca, 3 adet 9 milimetre şarjör, 126 adet 9 milimetre tabanca fişeği, bir adet 7,65 astra mod marka ruhsatsız tabanca, 3 adet 7,65 şarjör, 20 adet 7,65 milimetre tabanca fişeği, bir adet ruhsat süresi dolmuş yarı otomatik av tüfeği, 7 adet cep telefonu, bir adet hafıza kartı ele geçirildi.

Operasyonda aralarında mahalle muhtarlarının da bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan A.E, İ.E, S.E, D.İ, R.K, M.K, A.A ve B.K`nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bu arada ele geçirilen patlayıcı kontrollü bir şekilde imha edildi. (M. Salih Keskin- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir