• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Alınan silahlar ümmetin düşmanlarına karşı kullanılacak gibi görünmüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Partisinin Aksaray İl Başkanlığının düzenlediği iftar programına katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yaşanan Katar krizine dair değerlendirmelerde bulundu.

Suudi Arabistan`ın birkaç hafta önce ABD ile yaptığı yüz milyarlarca dolarlık silah anlaşmasına dikkat çeken Yapıcıoğlu, “Öyle anlaşılıyor ki bu silahlar hiçbir zaman topyekûn ümmete ve ümmetin inancına düşman olanlara karşı kullanılacak gibi görünmüyor.” ifadesini kullandı.

Sözlerine, Müslümanlar arasındaki birlik, beraberlik ve sevginin ehemmiyetine vurgu yaparak başlayan Yapıcıoğlu, bütün hata ve kusurlarına rağmen sadece Mümin olmasından dolayı bütün Müslümanların sevilmeye layık olduğunu söyledi.

 “Eğer birbirimize karşı kullanacaksak bu silahları biz neden alıyoruz?”

Katar ve diğer Körfez ülkeleri arasındaki gerginliğe ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, bugüne kadar iştirak ettiği iftar programlarında, iftar yemeklerinde güncel meselelere pek girmemeye gayret ettiğini, ancak Körfez'de yaşanan gelişmeler dolayısıyla bir değerlendirmede bulunmak istediğini söyledi.

Yapıcıoğlu; “Körfezde sular ısınıyor. Zaten baştanbaşa ümmeti rahatsız edecek, ümmetin canını yakacak çok sıkıntıyla karşı karşıyayız. En doğuda Myanmar`dan en batıya, belki Fas`a kadar, Afrika'nın ortalarına kadar pek çok yerde İslam ümmetinin evlatları küfrün farklı şubeleri tarafından çeşitli zulümlere uğratılmaktadırlar. Bu yetmiyormuş gibi hemen yanı başımızda, Suriye'de altı yılı aşkın bir süredir devam eden bir iç savaş var. 10 milyonun üzerinde Suriyeli kardeşimiz, yerini değiştirmek zorunda kaldı, milyona yakın yaşanan can kaybı. Bu da yetmiyormuş gibi şu anda Körfez'de tekrar sular ısıtılıyor. Daha birkaç hafta önce 100 milyar doların üzerinde bir silah anlaşması yapıldı. Fakat öyle anlaşılıyor ki bu silahlar hiçbir zaman topyekûn ümmete ve ümmetin inancına düşman olanlara karşı kullanılmayacak. Eğer birbirimize karşı kullanacaksak bu silahları biz neden alıyoruz?” ifadelerini kullandı.

“Bu diş bileme öyle görünüyor ki birilerinin kışkırtması, birbirlerinin dürtmesi ile başladı”

Katar ile ilgili olarak basına çok ciddi iddiaların yansıdığını ve son bilgilere göre Suudi Arabistan - Katar sınırında askeri hareketlilik olduğunu belirten Yapıcıoğlu, Suudi Arabistan'ın Katar`ı istila etmeye hazırlık yaptığı yönünde iddialar olduğunu da sözlerine ekledi.

Yapıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Allah sonumuzu hayreylesin. 1967 yılında Arap-İsrail Savaşı'nda bir avuç Siyonist, hain bazı yöneticilerin basiretsizliğinden ve belki de ihanetlerinden dolayı işgal ettikleri toprakları genişletti. Bundan tam 50 yıl sonra, şu anda onları sevindirecek yeni bazı gelişmeler yaşanıyor. 50 yıldır siyonistleri, işgal ettikleri topraklardan söküp atmak için hiçbir şey yapmayanlar şimdilerde birbirlerine diş bilemeye başladılar. Bu diş bileme öyle görünüyor ki birilerinin kışkırtması, birbirlerinin dürtmesi ile başladı.”

“Kime karşı merhametli ve kime karşı izzetli bir duruş sergileyeceğimizi yine ondan öğrenelim”

Kur'an'ın kendisinde nazil olması ile şereflenen mübarek Ramazan ayında, Müslümanların Kur'an-ı Kerim`i daha sık okuyarak, onu iyice anlamaya gayret etmeleri gerektiğini ifade eden Yapıcıoğlu, “Kur`an-ı anladıktan sonra hayatına tatbik eden Müminler olalım. Rabbimizin bizlerden ne istediğini iyice anlayalım, kulak verelim. Kur`an-ı Kerim'in dost ve düşman tarifini nasıl yaptığını iyice belleyelim. Dostumuz kimmiş, düşmanımız kimmiş, kime karşı şefkatli, kime karşı merhametli ve kime karşı izzetli bir duruş sergileyeceğimizi yine ondan öğrenelim.” tavsiyelerinde bulundu.

“Allah, muhakkak bize adaleti emreder”

İslam ümmetinin Kur`an'a sırtını döndüğünü ve sadece metnini okuyarak anlamını içine sindirmek, onu iyice kavrayıp bellemek ve onunla amel etmekten uzak düştüğünü belirten Yapıcıoğlu, “Uzak düşünce kardeşliğimiz bozuldu. Her Cuma gün ama her hafta istisnasız memleketin bütün minberlerinden tekrar edilen bir ayeti bile unuttuk. Neydi o ayet? ‘Allah, muhakkak size adaleti iyiliği ve akrabaya yardım etmeyi emreder.` Her Cuma tekrar tekrara dinlediğimiz bu ayeti unuttuk, birbirimize adaletle davranmaktan vazgeçtik, iyilik etmeyi unuttuk, akrabaya iyilik etmeyi gereksiz gördük, kardeşliğimiz bozuldu, gücümüz dağıldı, birliğimiz bozuldu, bir avuç Siyonist'in elinde veya küfrün başka şubelerinin elinde bir milyar 700 milyonluk İslam ümmeti oyuncak haline geldi.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir