• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
Kırsal mahallelerde biriken çöpler kaldırılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın İpekyolu İlçe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçeye bağlı kırsal mahallelerde yılların birikimi kül, gübre ve çöp yığınlarını kaldırıyor.

İpekyolu Belediyesi merkez mahallelerde başlattığı hizmetlerini daha önce köy statüsünde olan, Van'ın büyükşehir olması ile birlikte merkez ilçelere bağlanan ve mahalle statüsü alan kırsal alanlarda da sürdürüyor.

Çalışma kapsamında İpekyolu ilçesine bağlı 30 mahallede çevre kirliliği ve kokuya neden olan hayvansal gübre ve katı atıklar yeniden ekonomiye kazandırılıyor. Bu kapsamda toplanan hayvansal ve katı atıklar, meralarda gübreleme yapılarak ekonomiye tekrar kazandırılıyor.

Ağzıkara Mahallesi'nde başlanan çalışmalarda 40 kamyon gübre, kül ve çöp toplandı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilerleyen günlerde bu çalışmaların kırsaldaki bütün mahallelerde devam edeceğini ifade etti.

Öte yandan, kırsalda yaşayan halkı bilinçlendirmek adına ekipler, gübre yönetimi ve meraların önemi konusunda bilgilendirme çalışmaları yapıyor. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir