• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Silopi`den TEOG birincisi çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak`ın Silopi ilçesinde Beyzanur Sadullahoğlu adlı öğrenci Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı`nda 120 soruya tam cevap vererek Türkiye birincileri arasında yer aldı.

Silopi Yenişehir Ortaokulu öğrencisi Beyzanur Sadullahoğlu, 7'nci sınıftan itibaren hazırlandığını, okuldaki öğretmenleri ve ailesinden tam destek alarak bu puanı aldığını belirterek, ‘`120 sorunun tamamını cevapladım ve Türkiye birincisi oldum. Bu zorlu süreçte bize bu imkanları sunan ilçe milli eğitim müdürümüze, kaymakam beye, müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Aynı şekilde üzerimde emeği olan bütün öğretmenlerimize ve aileme teşekkür ediyorum." dedi.

Aynı okulda okuyan ve 120 sorudan 118 doğru 2 yanlış yapan Berkay Kocakaplan ise, “Terör engel olamadı çalışmama. 7'nci sınıfa başladıktan sonra çalışmaya başladım. Sınavda motivasyonumu yüksek tuttum. Buradan öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem, yanlış yaptıkları soruları öğretmenlerine göstersinler. Bolca konu tekrarı yapsınlar ve motivasyonlarını yüksek tutsunlar." dedi.

Öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan ve Okul Müdürü Bilal Aksoy`u ziyaret ettiler.

Açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Şırnak Şenoba beldesinde hayatlarını kaybeden 13 TSK personeline Allah'tan rahmet dileyerek şöyle konuştu:“Öğretmenlerimizin gösterdiği yoğun bir çalışma sonucunda ciddi başarı elde ettik. 120 soru da 120 net yapan öğrencilerimiz oldu. Sadece 2 yanlış yaparak 118 soru cevaplayan öğrencilerimiz oldu. Bu işin mutfağında hep öğretmenlerimiz vardı. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum."

Okul Müdürü Bilal Aksoy da dereceye giren öğrencilere başarılarından dolayı tebrik edip mesai içinde ve dışında yoğun bir çaba ile çalışan öğretmenlere de teşekkürlerini iletti. (Ahmet Uçar – İLKHA)
 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir