• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Van'da Ramazan boyunca yerel marketlerde zam yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Tasan, kentte bulunan yerel alışveriş marketlerinde "Yereli Tercih Et Şehrin Kazansın" kampanyası dolayısıyla Ramazan boyunca zam yapmayacaklarını söyledi.

Şehri kalkındırmak amacıyla başlatılan "Yereli Tercih Et Şehrin Kazansın" kampanyası hakkında bilgi veren Tasan, kent halkının küçük esnaf da dahil yerel marketleri tercih etmesi çağrısında bulundu.

Başlatılan kampanyayla halkın dikkatini yerel marketlere çekmeyi amaçladıklarını belirten Tasan, "Bu kampanyada amacımız halkımızın dikkatini yerel firmalara ve alışveriş merkezlerine çekmeyi sağlamaktır. Yerel marketlerin de varlığını hissettirmek ve daima onların hem iyi hem de kötü günlerinde yanlarında olduğumuzu belirterek, piyasada oluşturulan bazı algıları kırmak için böyle bir çalışmaya başvurduk. Aslında bizim de indirim çalışmalarımız var. Bu indirim çalışmalarını hem görsel broşürlerimizle hem sosyal medyayla tanıtmaya çalışıyoruz. Tabi, ulusal mağazaların yayın ağları daha geniş olduğu için biz biraz daha bölgede kalıyoruz." dedi.

"Yerel esnafı tercih etmemiz lazım"

Yerelde her türlü işletmelerin tercih edilmesi gerektiğini dile getiren Tasan, yaptıkları kampanya sonucu cirolarının arttığını bildirerek, şunları söyledi: "Bu çalışmaları yaparken halkımızdan teveccüh ve çok iyi geri dönüşler görüyoruz. Kendimizce yapmış olduğumuz hesaplamalarda cirolarımızda gerçekten çok büyük artışların olduğunu görüyoruz. Halkımızın kalkınması ve gayri milli hasılatın da artabilmesi için bizim de yerel esnafı tercih etmemiz lazım. Yerel deyince sadece yerel marketleri kastetmiyoruz. Yerel olan her türlü işletmeleri buna katıyoruz. Onlarla birlikte her türlü çalışmaları yapmaya hazırız."

Yerel marketlerde alışveriş yapmanın kazanımlarından bahseden Tasan, "Yerel işletmelerde yapılan her bir alışveriş sonucunda kazanılan gelir, maliye tarafından hemen yerel belediyelerin kasalarına aktarılıyor. Büyükşehir kanunundan sonra yerelde dönen ticaretin payları belediyeye veriliyor. Biz diyoruz ki yerel esnaftan yapacağınız her bir alışveriş şehrimizin yer altı ve yer üstü hizmetlerine kullanılacaktır. Van'ımızda yapılan bir liralık cironun bazı ürünlerde yüzde 8'i, bazı ürünlerde ise yüzde 18'i direkt şehrimizin yol, su ve kanalizasyon gibi ihtiyaçları için belediyelere aktarılıyor. Halkımızın bundan dolayı yerel işletmeleri tercih etmelerini özellikle rica ediyorum." şeklinde konuştu.

"Hep birlikte kazanalım ve birlikte büyüyelim"

35'e yakın market zinciri üyesi ve 100'e yakın destekçileri ile kampanyalarını sürdüreceklerini belirten Tasan, "Bizim 2-3 yıl öncesine kadar 20-25, şimdi 35'e yakın yerel marketimiz var. Bu sadece bize üye olanlar. Bize üye olmayanların sayısı da toplamda 100'e yakın. Biz bu konuda çok şikâyet etmiyoruz ama meşru çalışmalarımızı da yapmak zorundayız. Biz ellerimizi kilitleyip bakamayız. Kendi şartlarımızla bu şartlar içinde imkânımız el verdiğince mücadele etmeye çalışıyoruz. Halkımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Yerel işletmeleri tercih etsinler. Bu sadece marketler olmasın. Tüm yerel olan esnaflarımızı, tüccarlarımızı desteklesinler. Hep birlikte kazanalım ve hep birlikte büyüyelim. Böylelikle şehrimize memleketimize büyük çalışmalar ve yatırımlar yapılsın." ifadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir