• DOLAR 32.459
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2448.357
  • ...
"Kur`an-ı Kerim dinleyerek hayata tutunmaya çalışıyorum"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Ulu Camii ve çevresinde yanında taşıdığı MP4 çalar ile Kur'an-ı Kerim dinleyen 83 yaşındaki görme engelli Mehmet Erdoğan, bu şekilde hayata tutunmaya çalışıyor.

Hayat hikâyesini anlatan Erdoğan, 5 yıl önce görme duyusunu kaybettiğini söyledi. Kalp gözüyle hayata bakan Erdoğan, kurtuluşun Kur'an-ı Kerim'in yolundan gitmekle olduğunu belirtti.

Erdoğan, "Gözlerim yok. Gözlerim olsaydı bu kadar zorluk çekmezdim. Onu da Allah benden almış. O böyle yapmışsa Müslümanlar ve benim için daha hayırlıdır. Çok şükür, ben şikâyet etmiyorum. 5 yıldır gözlerimi kaybettim. Doktor doktor gezdim, gözlerimin bir daha göremeyeceğimi söylediler. Ben Kur'an-ı Kerim dinleyerek hayata tutunuyorum. Allah'ın ve Kur'an'ın yardımıyla ayaktayım. Cennet ve cehennem bellidir. Sen bu dünyada tencerene ne koysan iyidir. Hazır cennet kimseye yoktur. Cennet ve cehennem önümüzdedir. Allah bizi kötülüklerden muhafaza etsin." dedi.

"Kur'an yolundan gidersen sonsuz cennete erişirsin"

Hak ve hakikat yolunun apaçık belli olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları söyledi: "Kur'an yolunda gitmeyen hayattan, hiçbir şeyden istifade etmez. Doğru olan Kur'an'ın yolundan gitmektir. Eğer Kur'an yolundan gidersen sonsuz cennete erişirsin. Kur'an'ın yolu da bellidir. Allah, Peygamber ve burada şehit olan sahabelerin sayesinde şu anda ayaktayız. Bütün Türkiye bu sahabelerin hürmetine ayaktadır. Kur'an yolu, Allah yolu kaybolmaz. Allah doğruları göstermiştir. Biri sana 'Binadan atla.' derse atlamazsın çünkü zarar göreceğini bilirsin. Onun için doğru yol, yanlış yol bellidir."

"Diyarbakır ahlaki ve terbiye yönünden eskiden çok iyiydi"

Diyarbakır'ın eski halini aradığını ifade eden Erdoğan, "Diyarbakır bozuldu. Onunla beraber Türkiye de bozuldu. Allah'ın rahmeti olmazsa şu anki mevcut durum da olmazdı. Kullara kalırsak durumumuz daha kötüye gider. Diyarbakır insanı eskiden çok iyiydi, merhametliydi, aralarında kötü olanlar da vardı fakat Diyarbakır ahlaki ve terbiye yönünden eskiden çok iyiydi. Şimdi ise açıklık çoğalmış ve aile ilişkililerinde durum iyi değil. Allah'ın bereketi surların üzerine olsun ama surlarımız elimizden gitti. Allah muhafaza etsin müminlerin iyiliği sayesinde burada yaşıyoruz. Yoksa her şey elden gitmiş olacaktı." şeklinde konuştu.

Son olarak Erdoğan, "Önceden surların dışında ev yoktu. Surların dışında sadece tren garı vardı. Oraya gider, bilet keserdik. Tren garajının binası dışında surların dışarısında yapı yoktu. Daha sonra surların dışına yapılar yayıldı. Eskiden âlimler Diyarbakır'da çoktu. Âlim vardı âlem gibiydi. Bugün ise insanların gözü paradadır. Allah bizi muhafaza etsin. İnsanlarımız değişti. Kim Allah'ın yolunda gider, namazını kılarsa birinci odur." ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel/M. Sıddık Bilge-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir