• DOLAR 32.266
  • EURO 34.702
  • ALTIN 2403.46
  • ...
Çocuklar `Lider Çocuk Tarım Kampı`nda bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca ilkokul 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak için tasarlanan konuların uygulamalı olarak öğretilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen, “Lider Çocuk Tarım Kampı”  faaliyet programı kapsamında bu yıl “Kırsal Turizm” yılı ilan edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca ilkokul 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek üzere faaliyet programı kapsamında tasarlanan konuların uygulamalı olarak öğretilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen “Lider Çocuk Tarım Kampı”  faaliyet programı kapsamında bu yıl Kırsal Turizm yılı ilan edildi.

Programa Diyarbakır Kayapınar ilçesi Hantepe Eğitim Şehitleri İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinden 35 kişi ve Yenişehir İlkokul 4. sınıf öğrencilerinden 45 kişi katılım sağladı.

“Lider Çocuk Tarım Kampı” Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü toplantı salonunda Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünden Veteriner Hekim Düriye Yalçın Erkek, Tütün Teknolojisi Mühendisleri Ahmet Tayuzak ve Enver Yıldız`ın “Süt`ün Beslenmedeki Önemi ve Sağlıklı Süt tüketimi” ve “Obeziteye Yol Açan Gıdalar ve Sağlıklı Beslenme” konularında verdikleri eğitimle başladı. 

Öğrenciler daha sonra Diyarbakır Hipodromuna gittiler. Öğrencilere burada, atların özellikleri ve ata binmenin insan sağlığı üzerinde etkilerine dair bilgiler verilerek Kapalı Manejde Poni Atlarla At`lı Gezinti yapıldı.

Çınar`ın Bozçalı köyünde ziyaret edilen erik ve elma bahçelerinde erik ve elma yetiştiriciliği hakkında yetiştiriciler tarafından öğrencilere bilgi verildi.

2 Haziran 2017 tarihinde Diyarbakır Hipodromu`na düzenlenecek olan gezi ve İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılacak animasyon gösterisi ile “Lider Çocuk Tarım Kampı Programı” son bulacak. (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir