• DOLAR 32.26
  • EURO 34.694
  • ALTIN 2401.22
  • ...
İtalya Kültürü Hakkında Bilgi-Seyahat Edeceklere Öneriler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtalya denildiğinde enfes lezzete sahip yemekleri başta olmak üzere aşıklar şehri olarak dillendirilen Venedik, Roma ve Floransa gibi muhteşem yapılara sahip bölgeler ilk olarak akla gelmektedir. Aslında insanların aklında İtalya`nın bu şekilde yer etmesi pek de yersiz değildir. Yemeğinden doğasına, denizinden tarihi kültürüne varana kadar her taşının altında bir güzellik barındıran ülke, her bireyin gidip bu güzellikleri deneyim etmesi gerektiğini öne çıkartmaktadır. Ancak ülkeye gitmeden evvel İtalya kültürü hakkında bilgi edinmek ve gidildiğinde yabancılık çekmemek önemli bir husustur. Dolayısıyla bu konuda bazı bilinmesi gerekenleri sizler için aşağıda sıralamış bulunmaktayız.

Siz bu konuda bilgili ve size her konuda bilgi verecek bir gezi rehberi ile gezmek isterseniz, uygun fiyatlı İtalya turları ile seyahat edebilirsiniz.

İtalyanlar mor rengin kötü şans getireceğine inandıkları için hediye paketlerinde bu rengi kullanmazlar.

İtalya`da resmi dairelerin hepsi Pazartesi günleri öğlene kadar tatildir.

Siesta adı verilen şekerleme saati bölgeye bağlı olarak 12.00-15.00 veya 15.00-16.00 saatleri arasındır ve bu saat arasında tüm dükkanlar kapatılır. Dolayısıyla seyahatinizde bu uygulamaya dikkat ederek yeme-içme konusunda tedbirli davranmanız gereklidir.

Söz konusu İtalya Kültürü içinde en önemli hususlardan biri de aile kavramıdır. Kısa bir dönem öncesine kadar Katolik dininde boşanmak dahi yasak olduğundan bekar İtalyanlar genellikle aileleriyle yaşamayı tercih etmektedir.

Ülkede resmi dil İtalyancadır ama şehre ve bölgeye bağlı olarak aksanlı Lehçe daha sık kullanılmaktadır.

Roma`da bulunan Aşıklar Çeşmesi`ne para atıldığında şehre tekrar gelineceğine dair bir inanış vardır. Ayrıca bir başka rivayet ise aşk ve sevgi dileklerinin gerçek olduğudur. Ancak her sene Roma belediyesi buradaki parayı toplar.

Modasıyla ünlü olan ülkede genellikle her birey giyimine fazlaca dikkat etmektedir. Dolayısıyla müze gezintilerinde veya restorana gidildiğinde şık giyinmeye özen göstermek gereklidir. Ayrıca kilise gezilerinde makul olan olabildiğince kapalı giyinmektir.

Genel açıdan bakıldığında en güvenli ülkelerden biri olan İtalya`da da kapkaç gibi durumlar bazı bölgelerinde görülmektedir. Bundan ötürü çantanızı kalabalık ortamlarda güvenli şekilde muhafaza etmek mağdur olmamak adına önemli bir konudur.

Ülkede taksiye binmek istediğinizde yoldan binemeyeceğinizi bilmelisiniz. Taksi durağından veya bulunduğunuz yere taksiyi çağırarak bu ulaşım aracından faydalanabilirsiniz. Ayrıca trafiğin yoğun olduğu alanlarda genel olarak ülke halkının trafikte sinirliği olduğu gözlemlenmiştir. Bu nedenle araç kiralayacak olan kişiler trafikte normalin üzerinde dikkatli olmaları gerekir.

 İtalya`nın yemek kültürü dünyaya nam salsa da ülkede konakladığınız otelde mükellef bir kahvaltı ziyafeti çekebileceğinizi düşünmeyin. Kahvaltıları kuruvasan ve kahveden ibaret olan oteller dışında kendinize bir mekan belirleyerek kahvaltı ihtiyacınızı gidermeniz gerekecektir.

Futbol konusunda fazlaca fanatik olan İtalyanlarla futbol muhabbeti kurmamak ve özellikle takım belirtmemek en doğrusu olacaktır.

Yukarıda belirttiğimiz küçük tüyolarla birlikte İtalya`ya Gideceklere Tavsiye konusunda son olarak ülkeye sonbahar aylarında seyahat etmelerini öneririz. Yazın yoğun sıcak, kışın ise bol yağışlı ve soğuk bir iklime sahip olan ülkeyi rahatlıkla gezmek için en doğru zaman sonbahar mevsimidir. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir