• DOLAR 32.574
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2460.99
  • ...
İş adamlarından ihtiyaç sahibi ailelere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da hayırsever iş adamlarının 7 ay önce başlattıkları yardım kampanyası çerçevesinde mağdur ve ihtiyaç sahibi birçok ailenin evlerinin tadilatını yaparak, market ve fırında olan borçlarını ödediler.

Yapılan yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Şanlıurfalı iş adamı Faruk Akbaş, doğup büyüdüğü mahallede fakir ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzattıklarını söyledi. Akbaş, iş adamlarına çağrıda bulunarak, herkesin doğup büyüdüğü mahalleye sahip çıkmasını istedi.

Akbaş şöyle konuştu: Mahallede yaşayan bir ihtiyaç sahibinin bizden kömür talep etmesiyle bu mahalleye tekrar dönüşümüz başladı. Biz bu mahalleye geldiğimiz zaman bu mahallede yaşayanlar çok ağır şartlar altında yaşadığını gördük. Evlerin harbe olduğu, insanların borçlar içinde olduğunu ve gerçekten dış dünyadan bir haber yaşadıklarını tespit ettik. O günden sonra belediyelerle devreye girip toplamda 6 ev olmak üzere belediyeler kapsamında tadilatlarını yaptık. Geriye kalan diğer evlerin tadilatlarını biz iş adamları olarak üstlendik. Biz sadece onların evlerini tadilatı ile kalmadık. Bu insanların marketlere, fırınlara olan borçlarını ödeyip ve acil olan ihtiyaçlarını temin ettik."

Şanlıurfa halkının yarısının ağır şartlar altında yaşadığına dikkat çeken Akbaş "Yardım yapmak isteyen arkadaşlarımıza ihtiyaç sahibi evlerimizin olduğu söyledik. O arkadaşlarımızı buraya davet ettik. Bu kapsamda birçok iş adamlarımız bu mahalleye gelip bu insanlarımıza yardımcı oldular. Bütün hayırsever iş adamlarımızdan doğmuş oldukları mahalleye geri dönmelerini talep ediyoruz. Belki biz bugün keyif içinde yaşarken yarın bizde bu hallerde olabiliriz. Bu insanlar bizden çok uzak değildirler. Bugün Şanlıurfa halkının yarısından fazlası ağır şartlar altında yaşamaktadır. Yanı başımızda Şanlıurfa`nın en lüks alışveriş merkezi var ama yanında Somali`den daha ağır şartlarda yaşayan halkımız vardır.  Bu insanlar bunu hak etmeyip ve bu tür insanlara sahip çıkmamız lazımdır. şeklinde konuştu.  

İş adamlarının programına eşlik eden Vali Yardımcısı Faruk Akıl da şöyle konuştu: "Örnek bir projeye imza atıp kendi doğup büyüdüğün, gençliğin ve çocukluğunu idame etiği bölgeye sahip çıkmıştır. Buradaki halkın yoksulluğunu ve fakirliğini bir nebze olsun yerinde görüp ve yerinde değerlendirmiştir. Tabi ki insanlar burada küçük dar bir dairede yaşayıp dünyaya bakış açılarda küçük kalmıştır.  Dolasıyla bunlara bu ortamdan kurtarmak için devletimizin görevidir. Devlet ile millet arasında köprü görevi gören sivil toplum örgütlerine iş düşüyor. Bu projenin bütün Şanlıurfa`ya yayılmasını umut ediyoruz. Bu kapsam elimizden geleni yapıp projelere ortak olacağız. (Hüseyin Yetmiş – İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir