• DOLAR 32.465
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2453.279
  • ...
Düzbağ projesinde çalışmalar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'i içme suyuna kavuşturacak Türkiye`nin 2`nci İçmesuyu projesi “Düzbağ İçmesuyu Projesi” kapsamında inşaat çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Projedeki çalışmalar ile ilgili bilgiler veren GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, inşaat ihalesi DSİ tarafından 2016 yılında gerçekleştirilen ve temeli geçtiğimiz ay Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılan projenin, inşaat büyüklüğüyle sadece Türkiye`nin değil, dünyanın da sayılı projelerinden biri olduğunu belirtti.

Düzbağ Projesi inşaatının projenin büyüklüğüne yakışır bir hızla başladığını ve Gaziantep'in can suyu niteliği taşıyan şehrin içmesuyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacağını belirten Sönmezler, “Dev projenin 104 kilometrelik isale hattının 6 bin 380 metresinde, yüzde 5'inde boru döşeme çalışmaları tamamlandı. İsale hattının şehre doğal eğimle su temin edilebilmesi açısından büyük öneme sahip 3 bin 520 metrelik Düzbağ İletim Tüneli'nde ise 200 metre gibi bir ilerleme sağlandı.” dedi.

‘Düzbağ İçmesuyu Projsi'nin şu an Türkiye'de içmesuyu teminine yönelik aktif olarak devam eden en büyük proje olduğunu belirten Sönmezler, projenin 2018 yılının sonunda tamamlanması için bütün platformlarda çalışmaların kesintisiz ve aynı yoğunlukla sürdürüleceğini de sözlerine ekledi. (İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir