• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Ramazan ayının ilk teravihinde Vanlılar camilere akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının ilk teravihinde Müslümanlar camilere akın etti. İlk teravihi kılmanın heyecanını yaşayan Vanlılar hep birlikte dua ederek zikirler çekti.

Şehrin büyük camilerinden olan Yeni Nurşin Camii'nde ilk teravihler hatim ile kılındı. İlk teravih namazında özellikle gençlerin ve çocukların çoğunlukta olduğu görüldü.

Vanlılar ezan okunmasının ardından yatsı namazını kıldılar. Yatsı namazı sonrasında ise cami imamı, teravih namazı hakkında kısa bilgi verdi. Verilen bilginin ardından hep birlikte saf tutan Müslümanlar ilk teravih namazlarını eda etti.

İlk teravih namazıyla ilgili duygularını İLKHA ile paylaşan Vanlılar, Ramazan ayının tüm İslam âlemi için vahdet ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ettiler.

Ramazan ayının ilk teravih namazının kılma heyecanını yaşadığını ifade eden Alpaslan Erdündar, tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ederek, bu mübarek ayın İslam alemine huzur getirmesini temenni etti.

Ramazan ayının ilk gecesi olması hasebiyle mutlu olduğunu dile getiren Ahmet Fuater ise Ramazan ayına kavuşmanın sevincini yaşadığını ifade etti.

"Ebedi dünya olan ahiret için çalışmamız lazım"

Ramazan'a tekrar kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Kenan Taş da "Çok heyecanlıyım. İslam aleminin Ramazan ayını kutlarım. Bu mübarek aya girdiğim için çok neşeliyim. Bu dünya baki değildir. Baki olan öbür dünyadır. Onun için hepimiz Allah'ın kanununa, kitabına, Peygamber Efendimizin (sav) sünnetine uymamız lazımdır. Bu mutluluğu bu dünyada nasıl tadıyorsak, öbür dünyada da aynen tadacağız inşallah. Ebedi dünya olan ahiret için çalışmamız lazım." dedi.

"Üç ayların hasat bölümündeyiz"

Uzun süredir ilk teravih namazını beklediğini söyleyen Emre Şeker ise "Mübarek üç ayların en sonu olan Ramazan ayına kavuştuk. Üç ayların hasat bölümündeyiz. İnşallah güzel bir Ramazan geçireceğiz. Bereketli, bol dualı ve namazlı bir Ramazan geçirilmesini temenni ediyorum. Ramazan ayında İslam coğrafyasında dökülen kanın durmasını ve mazlumların dualarının kabul olmasını diliyorum." diye konuştu.

Ramazan ayının ilk teravihini kılmanın heyecanını yaşan Hüsnü Nutuş da duygu ve düşüncelerini şöyle paylaştı:  "Ramazan ayının Müslümanlara hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim. 29 günlük Ramazan'ın İslam alemine hayırlı olmasını temenni ederim."

İlk teravih namazı ile ilgili duygularını paylaşan Abdullah Yahya Küçükkaya ve Ali Yelgin isimli  minikler de Ramazan ayında tutulan oruçların kabul olmasını temenni ettiler. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir