• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Gaziantep`te ilk teravih namazında camiler doldu taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı Ramazan ayının ilk teravih namazında Gaziantep`te Müslümanlar, ilk teravih namazını kılmanın mutluluğunu yaşadı. Gaziantep Ulu Cami başta olmak üzere camileri dolduran Gaziantepliler, Ramazan ayına ulaşmanın sevincini yaşadıklarını söylediler.

Gaziantep`te tüm mübarek gün ve gecelerde olduğu gibi Ramazan`ın ilk teravihinde de halk camilere akın etti. Kentteki camileri dolduran Gaziantepliler, Ramazan'a ulaşmanın sevincini beraberce paylaştı. Yatsı namazının ardından teravih namazını kılan cemaat, topluca getirilen salavatlar ve yapılan dua ile Ramazanın ilk gecesini ihya ettiler.

Ramazan ayının ilk teravih namazı için kentin en kalabalık camisi Ulu Cami de kılınan teravih öncesi Ramazan ayı ile ilgili bir vaaz verildi. Ezanının okunmasının ardından yatsı ve teravih namazlarını eda eden Gaziantepliler, hep bir ağızdan getirilen tekbir ve salâvatlara eşlik ettiler.

Çok sayıda kadın ve çocuğun da teravih namazı için camilere geldiği görülürken, kimi vatandaşlar ise namaza aileleri ile birlikte geldi. Namaza gelen kadınlar da kendilerine ayrılan bölümde namaz kıldı.

“Ramazan ayına ulaşmanın sevincini yaşıyoruz”

Teravih namazının arından mübarek Ramazan ayı ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaşan Gaziantepliler, mübarek Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını, Ramazan ayının bütün dünyaya huzur, barış, birlik ve beraberlik getirmesini temenni ettiler.

Ramazan ayına ulaşmanın sevincini yaşadığını belirten Musa Özelmas, “Bugün kendimizi yeniden doğmuş gibi hissediyoruz. Allah her sene bugünlere çıkmayı nasip etsin. Ülkemize ve yeryüzündeki bütün ülkelere bereketi, huzuru, barışı ve güzelliği getirmesini diliyorum. Bu ayda Müslümanların Kur`an-ı Kerimi okumaları, kendimize dikkat etmemiz lazım. Yanlış yolda olanlar inşallah doğru yolu bulurlar. Doğru yolda gidenler de inşallah daha iyi olurlar. Akşamları teravih namazlarına gitmeliyiz. İnşallah herkesi camiye bekliyoruz.” dedi.

Ramazan ayının manevi atmosferde dolu dolu geçirmek için bir fırsat olduğunu belirten İbrahim Kaya, bu ayın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, şunları dile getirdi:

“Ramazan ayının verdiği sevinç ile teravih namazına geldik. İnşallah teravih namazımızı kılıp bu gece sahura kalkacağız. İnşallah Ramazan ayına göre hareket ederiz. Ramazan ayını ibadetlerle geçiririz. Teravihlerimizi kılar, oruçlarımız tutar inşallah hayırlısıyla bayrama ulaşırız.”

İlk teravihi namazına ailesi ile birlikte gelen Muhsin Ateş ise, “Allah bizlere bugünlere ulaşmayı tekrar nasip ettiği için şükürler olsun diyorum. Allah bizleri her zaman bu zamanlara çıkarsın. Bugün güzel bir akşam ve her zamankinden daha çok farklı. Bugün Ramazanın girişi, teravih namazının ilk günü. Aynı zamanda bu gece sahura kalkacağız. Allah bizlere devamlı bu tür güzel günlere her sene göstermeyi nasip etsin.” temennisinde bulundu.

Teravih namazını arkadaşları ile birlikte kılmaya geldiklerini belirten Onur Çelik ve Muhammed Fatih Akıncı da, şöyle konuştu:

“Aylardan on bir ayın sultanı Ramazan ayı gelmiş bulunmaktadır. Onun coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Arkadaşlarımı aldım Ulu Camiye teravih namazımızı eda etmeye geldik. Bugün inşallah ilk defa sahura kalkacağız. Allah bize bugünleri gösterdiği için sonsuz şükürler olsun. Allah bu Ramazan ayını bütün Müslüman kardeşlerimize bereketli bir ay etsin ve hayırlı ramazanlar diliyorum. Hepimiz on bir ayın sultanı Ramazan ayına yetişmenin coşkusunu ve heyecanını yaşıyoruz. Ramazan ayının vesilesi ile ülkemizde inşallah barış ve huzur sağlanır.”

Teravih namazına gelen yaşlı teyzeler ve amcalar da, Ramazan ayının İslam âlemine hayırlı ve uğurlu olmasını, bütün Müslümanların Ramazan ayını dolu dolu geçirmelerini tavsiye ettiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir