• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Adıyaman`da ilk teravih heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının ilk teravih namazı tüm İslam âleminde olduğu gibi Adıyaman`da da de büyük bir heyecan ile kılındı. Teravih namazını kılmak isteyen vatandaşlar camilere akın etti.

Adıyaman`ın merkezde bulunan camilerinden olan Ulu Camii ve Kab, Yenipınar ve Eskisaray camileri  teravih namazı için gelen vatandaşlarla dolup taştı. Kimi camilerde yer kalmadığı için cemaat avluda saf tutuğu görüldü.  

Namaz kılmak için camiye gelen vatandaşlardan Muhammed Taşkın, "Ramazan ilk akşamında Yenipınar Camiinde ilk teravih namazının kılmanın sevincini yaşıyoruz. Yemek bile doğru dürüst yemeden koşa koşa geldik. Bugün ilk teravihi kılacağız inşallah. Bütün İslam âlemine huzurlu, bereketli, barış içinde yıl olmasını temenni ederiz. Buradan fakirlere yardım eden, zekât veren, camileri dolduran, cüzler okuyan bütün Müslümanlardan Allah şimdiden razı olsun diyorum." şeklinde konuştu.

Ramazan ayının iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Ahmet Dayan, "Bildiğiniz gibi bugün Ramazan'ın ilk teravih namazıdır. Bizi bugüne yetiştiren Allaha hamd ediyoruz. Gerçekten Ramazan'ı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Allah bizi inşallah bu Ramazanla tekrar dirilişe sevk eder. Tüm ümmeti Muhammed`e buradan Kur'an'a sıkı sıkı sarılmasını tavsiye ediyorum. Bu Ramazan ayında bol bol İslam coğrafyasına dua edelim." dedi.

Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak için camiye geldiğini söyleyen Kıyasettin Değirmenci  ise  "İlk teravih namazını kılacağız. Bizi Ramazan ayına ulaştıran Allah`a hamd ediyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur." diye konuştu. (Ferit Gölgül- İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir