• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Bitlisliler teravih namazına çocuklarıyla birlikte camiye geldiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif`in ilk teravih namazında Bitlisliler, çocuklarıyla birlikte camilere akın ettiler.  Türkiye`nin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis`te de ilk teravih namazında camiler doldu taştı. Yatsı ezanın okunmasıyla birlikte kentin tarihi camileri ve mescitleri ilk teravih namazı için gelen insanlarla doldu. Camiyi dolduran vatandaşlar Ramazan`a ulaşmanın sevincini hep birlikte yaşadılar.

Namaz için camiye gelenlerin içinde çocukların ve gençlerin ağırlıkta olduğu görülürken, vatandaşlar arasındaki muhabbet ise dikkatlerden kaçmadı.  On bir ayın sultanı Ramazana kendilerini kavuşturduğu için Allah`a hamd eden Kurulbulak Cami İmam Hatibi Sabrullah Baysan, ilk teravih namazıyla caminin dolduğunu belirterek, “Öncelikle bizleri on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif`e kavuşturan Allah`a yüzbinlerce kez hamd olsun. Her yıl büyük bir heyecanla büyük bir coşkuyla teravih hazırlığını yapıyoruz. Bu yıl da camimizde genel temizliğimizi yaparak hazır hale getirdik.” dedi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda halkın teravih namazına yoğun teveccüh gösterdiğini belirten Baysan, şunları söyledi: “Halkımızın teravih namazına teveccühü yüksektir. Gördüğünüz gibi ezana kısa bir süre kala camimiz dolmaya başladı. Rabbim huzur ve güzellikler içinde bir Ramazan geçirmeyi nasip etsin. Rabbim şimdiden tutacağımız oruçları, kılacağımız namazları ve yapacağımız hayırları kabul etsin. Camimizin doluluk oranı çok iyidir. Ramazan boyunca halkımız teravihlere gelerek namazlarını eda ediyorlar.”

İlk teravih namazını kılmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten vatandaşlardan Tekin Karakoyun ve Rasim Aysal, “Bizleri bir Ramazan`a daha kavuşturan Allah`a hamdolsun. Gerçekten bu manevi havayı özlemiştik. Bugün ilk teravih namazını kılacak olmamız bizleri mutlu ediyor. Rabbim yapacağımız ibadetleri kabul etsin.” diye konuştular. 

Kendilerini Ramazan`a kavuşturan Allah`a hamd eden vatandaşlardan Hüsnü Eribol ise ilk teravih namazını kılmanın heyecanı içerisinde olduğunu dile getirerek, Ramazan`ın uyuyan Müslümanların uyanışına vesile olması temennisinde bulundu. (İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir