• DOLAR 32.574
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2460.99
  • ...

Otomobil satışlarının ve kullanımının son yıllarda artmasındaki en büyük iki sebep, iletişim ve ulaşım sektörüne duyulan ihtiyacın artması ve insanların konfora verdikleri önemin artmasıdır. Global düzende bütün bilgi aktarımları internet ve telefon üzerinden halledebiliyor olmasına rağmen insanların birbirleriyle yüz yüze görüşmeleri ve dolayısıyla noktalardan birinden diğerine hızlı bir geçiş yapmaları gerekiyor.

Otomobil fiyatlarının, alınan maaşlara nazaran çok daha fazla yükselmesi alım gücünü düşürse de uzun yıllar boyu lüks olarak kabullenilen araba sahibi olmanın ihtiyaç haline gelmesiyle beraber borçlanarak da olsa satın alma işlemi gerçekleştiriliyor. Ancak buna rağmen kredi çekme imkanı olmayan ya da büyük meblağlar ödemek istemeyen kişiler ise en ideal çözümü araç kiralamada buluyor.

Türkiye`nin yakın geçmişinde araç kiralama yerine halk otobüsleri veya taksiler tercih ediliyordu. Fakat çarpık kentleşme, yerleşim alanlarının sürekli genişlemesi gibi sebepler büyük şehirlerde olduğu kadar küçük şehirlerde de toplu taşıma araçlarıyla ulaşımı zorlaştırdı. Taksiler ise kısa mesafelerde bile yüksek ücretler talep ettiği için kurumsal kullanımla sürekli tercih edilen araç kiralama, bireysel kullanım amacıyla da tercih edilir oldu.

Avantajları ve Dezavantajlarıyla Araç Kiralama Nedir?

Araç kiralamada son dönemlerde yükselen ve gelecekte de artış göstermesi beklenen talepler oto kiralama sektörünün büyümesine yardımcı oldu. Fakat sektör büyüse de oto kiralamanın temel sorunu olan profesyonellikten uzak anlayış tam olarak gitmiş değil. Kullanıcıların büyük bir çoğunluğu araçlardaki eksik temizlik, kullanım sonrası beklenmeyen ücretlerle karşılaşılması, boş depo ile araç teslim alınması gibi sorunlarla hala uğraşmak durumunda kalıyor.

Oto kiralamanın istenilen her noktaya sorgu sual olmaksızın rahat bir şekilde ulaşılması, ihtiyaç duyulan anlarda kolay bir şekilde araç temin edilmesi ve uygun fiyatlarla araç ihtiyacının giderilmesi avantajları artık standart bir hale geldi. Genişleyen sektör içerisinde kaliteli hizmet anlayışı elbette bu standart anlayışın ötesine taşındı. Ancak hizmet kalitesi yüksek olan firmaların bulunması, oto kiralama firmalarının artmasıyla zorlaşmış olsa da konforundan vazgeçmek istemeyen kullanıcıların yeterli arayışları sonucu Türkiye`de 13 yıldır hizmet veren Enterprise Oto Kiralama firmasına ulaşmaları mümkün.

Tatil Konforunu Yükselten Oto Kiralama İmkanı

Enterprise`ın Türkiye`de hizmet vermeye başlaması ile araç kiralamada kaliteli hizmet tanımı ve araç kiralamanın avantajları yenilendi. 2004 yılında başlayan ve bugün 30`a yakın sayıdaki şehirde 50 ofise sahip olan Enterprise, müşterilerinin kullanım sonrası beklenmedik ücretler, benzin sorunsalı, yetersiz araç temizliği gibi problemlerle karşılaşmasının önüne geçerek hizmet kalitesinin çıtasını yükseltti.

Hizmete başladığı 1957 yılından bu yana edindiği tecrübe ile 85 ülkede, yaklaşık 9000 ofisiyle sürekli hizmet kalitesini yükselten Enterprise`ın farklı noktalar ofislerinin olması yalnızca araç teslim alırken yakın noktadan işlemlerin yapılması için önemli değildir. Araç teslim ederken Enterprise`ın hizmet verdiği şehirlerde dilenilen ofisi tercih etme şansına sahip olunması açısından da fayda sağlar.

Kaliteli Hizmeti ve Uygun Fiyatları ile 30 Şehre Ulaşan Enterprise

Neredeyse her oto kiralama firmasında araç kiralama ücretleri belirlenirken tercih edilen aracın yaşı, vites özellikleri ve yakıt özellikleri ele alınır. Bunlar dışında sürücünün yaşı, ehliyete sahip olunan süre gibi unsurlar da önemlidir. Enterprise Oto Kiralama firması araç kiralama sözleşmesinde dikkat edilmesi gereken unsurları eksiksiz bir biçimde kullanıcıya bildirdiği için herhangi bir sorun çıkmasının önüne geçilir. Enterprise`la ilgili bilgi edinmek, kira sözleşmesini incelemek, araç çeşitlerine göz atmak, ücretler, ofisler ve daha fazlası hakkında detaylı bilgi edinebilmek için https://www.enterprise.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.