• DOLAR 32.483
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2447.484
  • ...
"Darbe girişimi 40 yıllık hazırlık sürecinin son aşamasıydı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Muş Alparslan Üniversitesi tarafından düzenlenen "Uluslararası 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye" Sempozyumunda “15 Temmuz'un Kadınları” adıyla bir konferans verdi. Burada Konuşan Bakan Kaya, 15 Temmuz darbe girişiminin 40 yıllık bir hazırlık sürecinin son aşaması olduğunu ifade etti.  

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Sabahattin Zaim Konferans salonunda gerçekleşen konferansa, Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Muş İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat`ın selamlama konuşmasının ardından konuşan Bakan Kaya, Türkiye'nin ilk defa darbeyle karşı karışıya kalmadığını Türkiye'nin tarihinde birçok darbenin olduğunu söyledi.

Kaya, “Ülke olarak ilk kez bir darbe girişimiyle karşılaşmış değiliz. Yakın tarihimiz adeta bir darbeler tarihidir. Türkiye ile birlikte pek çok ülkenin benzer olaylara sıklıkla maruz kaldığını da hepimiz biliyoruz. Milletimizin 2002`de başlayan özgürlük mücadelesi gezi olaylarıyla, 17-25 Aralık darbe teşebbüsü ve pek çok kumpas ile birlikte son olarak da 15 Temmuz hain darbe girişiminde kesintiye uğratılmak istendi. Ancak 15 Temmuz darbe girişimi sonuçları itibariyle pek çok açıdan farklı dinamikleri ortaya koydu. Bu coğrafyada ilk kez bir darbe girişimi aziz milletimiz tarafından geri püskürtüldü ve başarısız kılındı. Bu darbe girişimi küresel güçlerin ülkemizi ele geçirme operasyonuydu. İstiklal ve istikbalini yok etme çabasıydı. FETÖ ise bunun bir parçasıydı” ifadelerini kullandı.

FETÖ`nün sadece Türkiye için değil, örgütlendiği tüm ülkeler için büyük bir tehdit unsuru olduğunu belirten Kaya, “15 Temmuz darbe girişimi 40 yıllık bir hazırlık sürecinin son aşamasıydı. FETÖ terör örgütü bu boyutuyla sadece Türkiye için değil, örgütlendiği tüm ülkeler için çok büyük bir tehdit unsurudur. Biz bütün yurtdışı temaslarımızda devlet olarak FETÖ terör örgütünün faaliyet gösterdiği bütün ülkelerde bunu anlatıyoruz. Bu terör örgütünün o ülkeler içinde oluşturduğu tehlikeyi anlatarak ülkelerin bir an önce önlem almaları için tüm girişimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Sizsice bu milletin içine sızarak, okullar üzerinden örgütlenerek, camilerde bu milletle omuz omuza namaza durarak, adeta dini istismar ederek kendilerine konum elde ettiler.” şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir