• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Elazığ Peygamber Sevdasıyla Kendinden Geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Programı Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

 

Platform adına açılış konuşmasını yapan araştırmacı yazar Abdulcelil Demir, Hz Muhammed`in (sav) kutlu doğumunun tarihsel durumuna değinerek, Peygamber Sevdalıları Platformu`nun oluşumu, yapısı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

 

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan araştırmacı yazar Mehmet Ali Gönül, bugün burada normal bir insandan bahsedilmediğini belirterek, İslam düşmanlarının inanmadığı halde peygamberimizi tanıdıklarını söyledi. Gönül sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"İşte biz bu peygamberi tanıyor muyuz? İslam`ın düşmanlarının onu tanıdığı gibi biz de tanıyor muyuz? Biz, Hz Peygamberin neler çektiğini ne kadar eziyet ve sıkıntılar çektiğini biliyor muyuz acaba? Dünyaya gelmeden babasını kaybeden bir peygamber ve altı yaşında annesini kaybeden, sekiz yaşındayken dedesini kaybeden ve anne, baba, dede sevgisinden ve eğitimlerinden mahrum ama Allah`ın terbiyesinde Allah`ın eğitiminde olan bakın hayatından hep hüzün olan bir peygamber hanımı vefat ettiğinde aynı yıl amcası da vefat ediyor. Aynı yıl iki erkek çocuğu da vefat ediyor. Bu ne büyük bir musibettir ki ne büyük bir imtihandır ki Hz Peygamber sürekli Allah`ın terbiyesinde ama payına düşen hep hüzün"

 

Kız çocuklarını diri diri gömülmekten kurtardı


Hz Muhammed`in (sav) diri diri gömülen kız çocuklarını gömülmekten kurtardığını dile getiren Gönül, "Hira`ya çekildiği zaman siz zan ediyor musunuz ki Hz Peygamber oraya dinlenmek için gitmiştir. Hayır, oda atası Hz İbrahim gibi bu toplum için ne yapılabilir içinde bulunduğu cehaletten, kız çocuklarını diri diri gömmekten, zulümden, azgınlıktan nasıl kurtulur diye orada Allah`ın gözetiminde bir tefekkür içerisindeydi. İşte Hz Peygamberin Hira`da yaşadığı haleti ruhiye buydu.

 

Ey bacılar, ey kardeşler Hz Peygamber Hira`dan Mekke`ye nasıl indiyse, öyle inmelisiniz evinize, öyle inmelisiniz topluma, öyle varmalısınız insanlara. Ama yılarca uyutulduk peygamberimizden habersiz yaşadık. Hayatı yıllarca bir masal gibi anlatıldı. Ama şimdi ne kadar şükretsek ne kadar hamd etsek azdır. Çünkü Peygamber Sevdalıları ilçe ilçe, köy köy, belde belde bu sevgiyi öyle yeşertti ki, güneş doğuda doğar diyorlar ya, işte ışık doğudan doğdu, güneş doğudan doğdu. Rasulullah (sav) mesajını idrak etmek adına üzerimize doğan Peygamber Sevdalıları ışığını, nurunu üzerimize miyaser kıldı." dedi.

 

Hak şerleri hayr eyler


Gönül konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hatırlarsanız Danimarkalı kendini bilmez biri Hz Peygamber (sav)`e hakaret içerikli bir karikatür çizmişti. `Hak şerleri hayr eyler` diye şairin bir sözü vardır ve bu şerden öyle bir hayır ortaya çıktı ki adına Peygamber Sevdalıları dediğimiz öyle bir platform oluştu ki öyle bir sevda oluştu ki adeta batıyı yalanlıyor. Adeta batının kara kalplerini tarihin karanlığına gömüyor. İşte o sevgidir bizi buraya meydanlara toplayan. Bu sevgi meydanlarda taşıyor çünkü bu sevgi müminlerin kalbinde yer almıştır. Sadece kuru sözler değil bizi eyleme, aksiyona, harekete, imanımızla Allah için yaşamaya Hz Peygambere tabi olmaya davet eden bir sevgidir"

 

Peygamber sevgisi meydanlara sığmıyor


Programa konuşmacı olarak katılan Yahya Oğraş ise, Hz Peygambere olan sevginin tarif edilemeyecek bir sevgi olduğunu ve bu sevginin meydanlara sığmadığını belirterek, "Âlemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmeti olduğumuz için ne kadar şükretsek azdır. Bugün Anadolu`nun doğusundan batısına Peygamber sevdası gelişiyor büyüyor önü alınamaz bir sevda haline geliyor. Hz Peygamberin getirmiş olduğu sistem ve düzen sayesinde insanlık gerçek sevgiyi, mutluluğu buldu. Ama yıllarca değişik sistemler ile insanlar idare edilmeye çalışıldı ve hiçbiri onları mutlu etmedi. Bugün insanların akın akın Hz Peygambere dönmek zorunda kaldığını görüyoruz. Çünkü bu peygamber Allah`ın peygamberi Hz Muhammed (sav)`dır. Onun getirmiş olduğu sistem Allah`ın sistemi Allah`ın düzenidir" dedi.

 

Etkinlikte sık sık tekbir ve salâvatlar getirilirken, Kürtçe-Türkçe mevlit, veda hutbesi ve kız çocuklarının şiir dinletisi duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

 

Peygamber sevdalıları platformu tarafından düzenlenen siyer yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin de verildiği programda, Kervan İlahi Grubunun ilahi ve ezgileriyle coşkulu anlar yaşandı.

 

Binlerce izleyicinin katıldığı etkinlik yapılan duanın ardından son buldu.

Ali Aslan Işık - İLKHA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir